Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
CENNIKI
Autor Wiadomość
Carmen_90
Dopiero zaczynam

Wysłany: Nie Lip 11, 2010 15:34   

stieler ma częściowo rację. Student będzie za 200zł.
Sama mając to nieszczęsne Sony o którym napisałeś ( i zastanawiam się czy akurat wybranie tej marki nie jest drwiną, chociaż osobiście jestem ze swojej 500 b. zadowolona) mogę zrobić komuś zdjęcia ślubne w ramach nauki i to za darmo. To nie jest jakaś autoreklama bo każdy chce od czegoś zacząć. Oczywiście profesjonalizm ma się dopiero po kilku latach ciężkiej pracy. Wiele osób myśli, że rzeczywiście pyknięcie zdjęcia jest proste i przyjemne wiec dlaczego aż 600zł?
Otóż właśnie za profesjonalizm. Pomimo, że na płytach jest 1000 czy więcej zdjęć fotograf robi ich o wiele wiele więcej i wybiera, wybiera, wybiera. Tylko po to, żeby było idealnie. Obrabianie zdjęć w programach graficznych również zajmuje czas. I nie myślcie, że Photoshop wszystkiemu zaradzi. Teraz nawet puste lolity co robią zdjęcia w lusterku udają wielce fotografa.
A misie za 1,90zł? Prawda, że fotograf to artysta, jednak rzeczywiście poszerzanie swoich usług nie jest złe. Ludzie żyją na spersonalizowanych podwiązkach ślubnych i czy jest to kiczowate czy nie zależy tylko od klienta lub przeciwnika.
Każdy sobie rzepkę skrobie.
Polecam obejrzenie portfolio, ale poczta pantoflowa rządzi światem. Każdy potrafi zrobić przez całą karierę 50 świetnych zdjęć. Ja chyba tyle nie mam, ale jeśli ktoś będzie chciał moje zdjęcia to z pewnością mi to pomoże.
Moim zdaniem najlepiej wynająć fotografa i jakiegoś prostego (nawet bezpłatnego) studenta.

Barney 
Zadomawiam się

Data ślubu: single ;)
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 07:22   

agusia_najlepsz jak zwykle nie czyta/nie rozumie wypowiedzi i atakuje, atakuje...

carmen - po co student przy profesjonalnym fotografie?

Można wziąć zespół za 1200, studenta za 100, drugiego z kamerą za 300, ciotki do obsługi i wesele tez się odbędzie a może nawet i uda i... co najlepsze, ludzie mogą nie widzieć/słyszeć/czuć róznicy ale... szansa że wszystko będzie ok jest wtedy duzo mniejsza. Chcesz być pewna jakości - szukaj, wybieraj i płać.

Smutna prawda dla nas pół/profesjonalistów jest niestety taka że ludzie często nie widzą róznicy między dobrymi zdjęciami, dobrym filmem, dobrym zespołem, dobrą obsługą itd. i wrzucają do jednego worka ludzi prezentujących bardzo różne poziomy patrzac tylko na cene. Z drugiej strony trudno od nich tego wymagać, ktoś kto na codzien nie siedzi w zdjeciach, filmach, muzyce własciwie nie ma szans tego rozrozniac. Widziałem wielokrotnie jak swietnie bawili sie przy dennych zespołach, potem wychwalajac je pod niebiosa, zachwycali kiepskimi zdjeciami i filmami w ogole nie patrzac na ewidentne wpadki. Jaki z tego morał? A taki ze wszystko zalezy od tego czego oczekuje klient, czy chce jakosci czy chce odwalic wesele bo goscie i tak roznicy moga nie zauwazyc.

Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 16:40   

Widzę,ze poważną profesję jak foto czy wideo chcecie sprowadzić do poziomu ,,bruku''.
To dobrze, w takim razie bierzcie do pracy takich partaczy ale potem na tym forum nie piszcie tematów typu ,,spieprzone zdjęcia i film.''

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 19:34   

barney cio...nie bylo cie dlugo i sie do mnie zwalasz,jak widac to Ty nie potrafisz czytac ze zrozumieniem i o ile sie nie myle juz forumowiczki ustalily,ze jestes zalosny,wiec sie nie wypowiadaj.Czyzby interes siadl i chcesz nam o sobie przypomniec?!

Barney 
Zadomawiam się

Data ślubu: single ;)
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 12:38   

Co jak widac? Ty nie zrozumiałaś wypowiedzi stielera - dołozyłas do niej nie istniejaca tresc do ktorej sie doczepiłas i tyle, to proste.

A co do reklamy - widziałas zebym cokolwiek napisał w tym dziale forum oprocz niniejszego tematu? Nie udało ci sie trafic w czuły punkt - zamowien mam na tyle ze podsyłam je paru innym i mam reklame gdzies. A udzielam sie tu głownie w cz. muzycznej bo kiedys grałem wiec jestem w temacie i nadal mnie to kreci.

A ze kółko wzajemnej adoracji cos tam niby wg ciebie ustaliło... jesli nawet to tez mam to gdzies. Forum jest dla wszystkich i nie wszyscy musza sie zgadzac z twoimi pogladami i czepialskim podejsciem do ludzi tu piszacych.
Celowo jestem złosliwy, tak wiem, sorry ale nie lubie tego typu nieuzasadnionych ataków i wniosków znikad jak twoje.

Krzysztof, swietnie ująłeś to co i ja miałem na myśli.

Bacaj 
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Pon Lip 19, 2010 16:05   

Krzysztof napisał/a:
......bierzcie do pracy takich partaczy ale potem na tym forum nie piszcie tematów typu ,,spieprzone zdjęcia i film.''

No niestety jest tak, że mało kto się przyzna po fakcie, że wybrał słabego fotografa, kamerzystę itp itd
Dlaczego?
Bo taka jest mentalność ludzi...
Jak poznać fotografa, któremu można zaufać i mieć pewność, że zrobi dobre zdjęcia?
Wystarczy zadać kilka prostych pytań... i obejrzeć portfolio fotografa, ale nie wybranych 10-20 najlepszych zdjęć z kilkunastu imprez tylko należy obejrzeć cały materiał z jednego ślubu.
Należy się zapytać:

Na jakim sprzęcie pracuje? Ile aparatów używa?
- Nikon i Canon... te dwie marki się liczą w profesjonalnej fotografii. Fotograf powinien posiadać co najmniej 2 aparaty ( szczególnie ważne w kościele) - zawsze jeden może się zepsuć.

W jakich godzinach planuje plener?
- plener powinien być albo rano albo po południu ze względu na światło.
Plener w godz 11.00-15.00 (w lecie) nie powinien mieć miejsce... ze względu na bardzo niekorzystne światło.

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Pon Lip 19, 2010 20:48   

hej panowie, chyba pomyliliście wątki, temat jest jasno określony CENNIKI. takie moje skromne zdanie, że zaśmiecacie forum.

pi-video 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Pi-Video
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 18:19   Pi-Video: Wideofilmowanie w HD

za film: błogosławieństwo (opcjonalnie), kościół, wesele;

nasze ceny na 2010-2011 to:
1000 zł (jeżeli wesele jest październik - maj)
1300 zł (czerwiec-wrzesień 2011)
+plener 300 zł (nie ważne kiedy)

jeżeli wesele odbywa się poza Radomiem, dochodzą koszty dojazdu.

zlosnica236 
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 23.06.2012
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 15:37   

wiatam :) interesują mnnie ceny na 2012 rok czy już ktoś ma takie informacje? z góry ślicznie dziękuję

Krzysztof 
Zadomawiam się

Właściciel firmy
Wideofilm
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 15:59   

zlosnica236 napisał/a:
interesują mnnie ceny na 2012 rok czy już ktoś ma takie informacje?

To jeszcze ciężki temat.Nie wiadomo, jak to się wszystko na rynku usług ułoży. W roku 2011 rząd podnosi podatek vat do góry- za tym pójdzie dosłownie wszystko.
Ale wydaje mi się,że jakiegoś szoku cenowego w tych usługach nie powinno być, oczywiście zgodnie z zasadą: u profesjonalistów będzie drogo i dobrze , a u amatorów będzie tanio i byle jak. Wybór potem należy do Ciebie.

lol_inc 
Rozkręcam się

Data ślubu: 07.05.2011
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 11:17   

p. Tomasz Lubach.
Pakiet kamerzysta + fotograf na 2011 rok 2800zł. W cenie 3 komplety DVD, album ze zdjęciami, plener po weselu, zdjęcia na płycie.

m.o.n.i.k.a 
Zadomawiam się

Data ślubu: 2012
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 22:29   

A ja jestem bardzo wdzięczna wszystkim co zamieszczają cenniki;-) Bardzo mi to pomaga bo sama niestety nie mam czasu wszędzie biegać lub dzwonić;-) A co do komentarzy to osoba zakładająca wątek napisała, że o szczegóły trzeba dopytywać a żeby stwierdzić czy ktoś jest tym "profesjonalistą" (bo jak tu panowie piszą wtedy cena jest "wyższa") najpierw trzeba mieć jakieś rozeznanie jak wogóle te ceny się kształtują (od/do) i później ewentualnie kalkulować jakość/cena :P I moja prośba jak piszecie "dane personalne" fotografów to może dodawajcie jakie to studio lub stronke internetową, nie trzeba później po kolejnych watkach szukać;-)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu