Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Sro Wrz 22, 2010 16:21
mieszkanie z teściami ?
Autor Wiadomość
agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 08:52   

No my jeśli byśmy się nie wyrobili to pomieszkamy u mojego taty-na co najbardziej cieszy sie moja mlodsza siostra, ktora chcialaby juz przejac moj pokoj i miec spokoj ode mnie:mrgreen:

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 12:12   

My zaraz po ślubie zamieszkamy w domu z moimi rodzicami, osobne piętro, łazienka, kuchnia itp, ale i tak boje się wtrącania i pouczania mnie przez moją mamę... ale lepsze to niż mieszkanie z moją teściową :shock:
I taki stan niestety potrwa jakieś 2, 3 lata dopóki nie zamieszkamy na swoim...

Malensstfo 
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:25   

My raczej po ślubie będziemy mieszkać z moimi rodzicami, bo nie wyobrażam sobie mieszkania z teściową i nawet tego nie chce.
Chociaż to też będzie stan przejściowy, bo będziemy dążyć do tego, żeby mieć i przenieść się na swoje :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:26   

kinia, to i tak niezla sytuacja, bo majac osobna kuchynie i lazienke łączy was tylko sufit/podloga i wyjscie z domku:) Zawsze to mniejsze pole do konfliktow :) No i bedziesz mieszkac ze swoja mama, ktora przeciez doskonale znasz, wiec jedyne co to kwestia aby maz sie przyzwyczail do zwyczajow z Twojego rodzinnego domku :)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:44   

Kinia takie już są mamy że chcą dla nas jak najlepiej i uważają że muszą się wtrącać i nas pouczać 'bo to dla Twojego dobra' jak to moja mama powtarza kilka razy dziennie jeśli zaczyna się temat ślubu i urządzenia domu :mrgreen:
a szczerze to ja ze swoją teściową za chiny nie chciałabym mieszkać :P

kinia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:44   

Mieszkamy z Narzeczonym bardzo blisko siebie więc przez te 4 lata bycia razem często u mnie przebywa i przyzwyczaja się do mojej rodzinki i jej zwyczajów ;) więc o to się zbytnio nie boje. No i racja, lepiej ze swoimi rodzicami przez sufit niż z teściami...

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 15:26   

to ja to naprade mam szczescie :P my narazie bedziemy mieszkac u tesciow(swoja kuchnia, łazienka i pojoje) osobne pietro . ale z tesciami od 5 lat sie znam , dogadujemy sie super. czesto z z tesciowa pijemy kawke czy likieerek i gadamy. moja mama sie z nimi super dogaduje, fantastyczni ludzie. bardzo sie ciesze ze bd z Nimi mieszkac :) kazdemu zycze tak bezkonfliktowych, pomocnych i zyciowych tesciow jak ja bede niedlugo miala :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

kinia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 15:29   

Moja teściowa w sumie też nie jest zła, spoko kobieta i dobrze syna wychowała :lol: , tylko czasem lubi "porządzić" i dlatego lepiej razem nie mieszkać, żeby tych stosunków nie pogarszać. Druga kwestia, że u teściów nie ma warunków, żeby z nimi zamieszkać.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 13:19   

pewnie, lepiej nie prowokowac do klótni, po co psuć jak jest dobrze ;) ja na szczęscie nie mam tego problemu :P od początku miałam zawsze swoje zdanie, nie przytakiwałam zeby sie podlizac. wiedzą ze nie jestem uległa przsadnio, ze dla mnie kompromis to podstawa ;)tym bardziej ze wiele wakacji z Nimi spędzałam na jakichś wyjazdach :P no i właśnie warunki, najważniejsze ze możńa mieszkac z teściami to musza byc odpowiednie warnki, przecież wspolna kuchnia, łazienka i 1 pokoj na sypialnie to stanowczo za mało niestety.

Kasia1985 
Rozkręcam się

Data ślubu: 1 sierpień 2009r.
Wysłany: Sro Lis 04, 2009 12:28   

ja mieszkam z teściami i nie narzekam. pewnie, że lepiej jest być na swoim, ale nie zawsze jest to możliwe. na początku miałam obawy jak to będzie, ale naprawdę jest w porządku. są sytuacje, że dobrze jak się kogoś ma obok siebie. a nie można też kierować się stereotypami. pewnie, że są teściowe z dowcipów (w końcu skądś się wzięły te dowcipy), ale są tez te całkiem w porządku. ja nie zawsze się zgadzam ze zdaniem mojej teściowej, ale ogólnie mamy super relacje i oby tak dalej. każdemu życzę takich teściów jaich mam ja.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Lis 04, 2009 12:55   

niektorzy mówią: nie ważne jacy teściowie, przeciez nie z nimi się żenie.

ja jednak uwazam ze bardzo wazna jest dobre relacja z teściami. i obie strony powinny się przyłożyc do tego. ja jak juz pisałam wczesniej, mam swietne relacje z przyszlymi teściami jak i moj M z moją mamą. nie oszukujmy się ze to zbedne. bo przychodza swieta, chrzciny czy inne imprezy i patrzy sie potem wilkiem jedno na drugie. ja miałam to szczescie ze od pierwszego dnia dogaduje sie z Nimi, kazde z nas ma swoje zdanie na tematy niektore- czasem zdania sie powielaja, czasem nie, ale kazdy jest tolerancyjny na zdanie drugiej osoby :)

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Lis 04, 2009 15:56   

renatkanuta tez myślę, że relacje dobre relacje z teściami są ważne. ale jestem mniejszą optymistką niż Ty i moim zdaniem wspólne mieszkanie nie sprzyja budowaniu dobrych relacji. Najpierw muszę sie dotrzeć z przyszłym mężem, wspólne mieszkanie to zmiana wielu przyzwyczajeń, ale nie chce sie docierać z teściami a tylko z moim kochaniem.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu