Przesunięty przez: Mathie Sro Wrz 22, 2010 15:21 |
|
| Autor |
Wiadomość |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 15:52
|
|
|
|
my mamy zamiar sobie postawić domek Narzeczony mi obiecuje że za 5 lat wprowadzimy się do swoich własnych 4 ścian plany wybrałam te http://archon.pl/gotowe-p.../m438b1bdde9d03 , mój Narzeczony obiecał że spojrzy na nie okiem budowlańca dopiero jak będziemy mięli działkę, bo jeszcze nie mamy gdzie naszego domku postawić ( jak będziecie mialy jakieś informacje o jakiejś działce do sprzedania to dajcie znac ) rzuty parteru z małymi zmianami ( wrzucam w załącznikach).
K/G żeby nie pękał to nie zagipsowane ale trzeba położyć taką siatkę zabezpieczającą i szpachlę chyba |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:31
|
|
|
|
Kasiek piekny uklad domku 3mam za Was kciuki zeby Wam udalo się
my skonczylismy malowanie juz, ściany pięknie wdzięczą się kolorami ... )) i w tym tygodniu wprowadzamyyyyyyyyy się ;D |
|
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 13:34
|
|
|
|
My również mieszkamy już na swoim;) Od razu po ślubie przeprowadziliśmy się do swojego mieszkania, które już wcześniej wykańczaliśmy, tzn. mój tato;) Przez pierwszy miesiąc mieszkaliśmy na kartonach, bez mebli itp, ale w chwili obecnej jest już wszystko co potrzebne do szczęścia;) Z każdą wolną chwilą kiedy tylko Mąż ma wolne coś jeszcze robimy, kupujemy, ale są tu już rzeczy typowo dekoracyjne.
Jest fajnie, chociaż nie ukrywam że marzy nam się duuuuuży dom, gdzieś pod lasem;) Marzenia;););) |
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 18:21
|
|
|
|
| kasiek dom piekny zycze zeby wam sie spelnily marzenia:) |
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 19:32
|
|
|
|
Kasiu rozkład domku super! Życzę Wam wybudowania takiego wymarzonego domu |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 08:35
|
|
|
|
duży dom z 4 pokojami na górze i jednym nna dole jest moim marzenem, Narzeczonego zresztą też. A te plany najbardziej pzypadly mi do gustu. Narzeczony jest budowlańcem, więc liczymy na to że wiele rzeczy wykonamy sami więc ciut zaoszczędzimy bo robocizna kosztuje tyle samo co materiały...znajomego inspektora, który podpisałynam umowę też mamy i by z nas nie zdarł za jeden podpis...(niedługo oże i Narzeczony będzie miał takie uprawnienia ) jakbyśmy mieli ddzialkę to oglibyśmy już zbiera materiały i kopac fundamenty. tylko kupno takiej dzialki kosztuje, a nawet nie mamy na oku żadnej... w każdym razie Narzeczony obiecuje mi że 5 lat p ślubie wprowadzimy się do własnych 4 ścian byleby tylko kasa była bo to ogromny koszt... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 14:00
|
|
|
|
noo kochane, u nas remont dobiegł konca!! jeszcze kilku rzeczy brakuje, ale to juz drobiazgi kuchnia juz całkowice skonczona, jadalnia tez, sypialnia i łazienka. do wykonczenia został salon i przedpokój - meble, karnisze itd. ale chwilowo będą puste
fantastycznie budzi się na swoim, każda rzecz zakupiona cieszy ... bajka |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 13:29
|
|
|
|
dorzucam pomysły aranżacji mojego wymarzonego domku :
propozycja elewacji zewnętrznej
salon, widok z jadalni
widok na zjawiskowe schody
znów salon (trochę inne ujęcie)
jadalnia
jadalnia jeszcze raz
wejście do naszego pałacu
a w chwili obecnej mięliśmy wypożyczyć mieszkanie od mojej przyjaciółki, która mieszka w wawie i my mamy się tym mieszkaniem zaopiekować, ale...no właśnie. Narzeczony zaraz po ślubie wyjeżdża w delegacje do Piaseczna i najprawdopodobniej zostanie tam do listopada. Z jednej strony dobrze bo jako budowlaniec ma sezonową pracę a zimę jakoś przeżyć trzeba. Ale ja sama w tym mieszkaniu chyba nie będę chciała mieszkać, z drugiej strony jak zaraz po ślubie zostanę u mamusi to później będzie ciężko coś z tym zmienić. A w czasie nieobecności Narzeczonego mogę przygotować mieszkanie (w którym nikt nie mieszkał od dobrych 2 lat) trzeba odmalować i generalnie wysprzątać...no i w sumie nie wiemy czy prosić o klucze już teraz czy jak Narzeczony wróci z delegacji... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 13:32
|
|
|
|
ja bym wziela klucze i zamieszkała tam zrobisz Ukochanemu piekną niespodziankę jak wróci a tam gniazdko gotowe ... )
przecież zawsze w kazdej chwili możesz do mamy iść, pogadać.
wydaje mi się ze Twój TŻ będzie zachwycony jak wróci |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 13:45
|
|
|
|
| no właśnie też tak kombinuje tylko nie wiem cy nie będę bała się tam mieszkać bo okolica jest hmm niezbyt przyjazna choć mieszkałam tam wiele lat przed przeprowadzką. A w sumie pewne rzeczy mogłabym robić sama jak chociażby malowanie (uwielbiam wymyślać aranżacje ścian) no i oczywiście generalne sprzątanie. Na ewentualne naprawy najwyżej poczekam na Narzeczonego. Swoją drogą akurat mu się trafiła praca na delegacji zaraz po ślubie. I tak że ludzie zgodzili się poczekać żeby nie jechał zaraz po ślubie tylko kilka dni po... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 13:48
|
|
|
|
mój mąz znów mial delegację służbową na kilka dni przed slubem ... tu najwięcej zajęc, organizacji i i stresu a w pracy nie było mowy zeby nie jechał ;/
zawsze mozesz spac u mamy a całe dnie był u Was i powoli remontować gniazdko ... |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 14:01
|
|
|
|
mój jest sam sobie panem w sumie i sam decyduje gdzie i jaką pracę bierze...choć w praktyce bierze każdą bo za coś żyć trzeba dlatego właśnie jedzie po ślubie bo już dawno było ustalone z chłopakami że mają wolne co najmniej od czwartku do wtorku po ślubie i tak chyba zrobię jak mówisz tam będę nadzorowała prace remontowo - przystosowawcze a spać będę w moim obecnym pokoiku . |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|