Przesunięty przez: Mathie Sro Wrz 22, 2010 16:22 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Suzi86
Rozkręcam się

Data ślubu: 19 czerwca 2010
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 11:24
|
|
|
|
u mnie nie działa:O jedyne co mi pomaga to to, że siadam na łóżku, ale tak usnąć się nie da |
|
|
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:05
|
|
|
|
| młode mamy, pytanko z innej beczki, jak to jest z położną środowiskową? chodzi mi o te wizyty po porodzie, to się trzeba gdzieś umówić z taką położną, w przychodni swojej? czy one same jakby z urzędu przychodzą? ja planuję mojego synka zapisać do innej przychodni niż ja chodzę, to czy już teraz przed porodem mam pójść tam do tej nowej przychodni czy po porodzie? |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:09
|
|
|
|
u nas bylo tak, ze szpital nas zgłosił do przychodni rejonowej i kilka dni po porodzie położna zadzwoniła sie umówić ze mną na termin |
|
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:26
|
|
|
|
aha czyli w szpitalu mam wyznaczyć przychodnię, do której będzie zapisany mój synek:) chciałabym go zapisać na domagalskiego, bo w sumie nie mam daleko a pozytywne opinie słyszałam a Wy do jakiej jesteście zapisani? |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:49
|
|
|
|
| Suzi, my rowniez domagalskiego- tzn chwilowo na józefowie w poradni, ale teraz w styczniu przenosze Natalkę. ja tam jestem od dawna, swietni lekarze |
|
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 17:38
|
|
|
|
| o masz to super:) ja słyszałam już wcześniej o tej przychodni, a teraz to i koleżanki-matki polecają dziecięcych tam, także uciekam z Mediconu czym prędzej ;p |
|
|
|
 |
martuś88
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 15:33
|
|
|
|
nie zaglądałam tu sporo:)
gratuluję mamom, które maja już swoje pociechy przy sobie:))
jak ten czas leci, jeszcze nie dawno interesowały nas suknie slubne, bukiety itp a teraz już mamy inne tematy hehe
a moje słoneczko 21 skończy roczek, tak szybko zleciało::) |
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 10:19
|
|
|
|
cześć dziewczyny, mam pytanie do tych, które w ostatnim czasie rodziły na Tochtermana. Trafił mi się artykuł na temat nowego pawilonu gin.-położniczego:
http://www.cozadzien.com....zpital/491.html
ciekawa jestem czy to co piszą o tym oddziale mija się z prawdą? Jak tam faktycznie jest? Można prosić o ten gaz rozweselający i czy rzeczywiście "fachowa opieka" udziela pomocy? Moja znajoma rodziła tam w listopadzie i mówiła, że od położnych zero pomocy... i że żałuje, że nie rodziła na Józefowie. |
|
|
|
 |
kasienka88
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 lipca2010
Wiek: 24 Dołączyła: 15 Sty 2010 Posty: 58 Skąd: Radom/Warszawa
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 18:43
|
|
|
|
| No to ja mogę trochę Ci opowiedzieć bo leżałam tam aż 10 dni. Warunki są naprawde bardzo dobre sale są 2 osobowe szczerze nie widziałam 3 osobowej ,łazienki są w każdym pokoju co jest wielkim udogodnieniem. W każdej sali jest wanna do mycia dzieciaczka i przewijak z ustawianiem temperatury ,żeby dziecko nie zmarzło. Sale są codziennie sprzątane i jest naprawdę bardzo czysto.łożka są nowe i bardzo wygodne. Jeżeli chodzi o poród to powiem tak nie wiem czy jest gaz rozweselający bo nie korzystałam , korzystałam jedynie z prysznica bo u mnie to szybko poszło. O personelu powiem tak, zależy na kogo się trafi . Ja akurat miałam dobrze bo trafiłam na najlepszą położną i była moja doktorka także nie mam co narzekać. I ogólnie dziewczyny nie narzekały . Wielkim minusem jest dla mnie to ,że jak jest obchód dla mam to lekarze nie badają i to że przez Pana ordynatora M....... musiałam być ponownie szyta bo za wcześnie kazał zdjąć mi szwy. A i to .że niektóre panie salowe są bardzo chamskie np. na salach jest dużo koszów i jak nie wrzucisz czegoś do odpowiedniego to jak przychodzą zabierać śmiecie( do każdego kosza jest prawie inna pani) to potrafią wyrzucić to na podłogę i zostawić. Ogólnie gdyby nie te szwy to bym była bardzo zadowolona. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz:D |
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 09:27
|
|
|
|
Kasieńka88 dzięki za odpowiedź, szczerze mówiąc mam trochę obaw co do porodu tam, jedne wynikają z relacji znajomych, a inne stąd, że na józefowie znam lekarzy i położne, i już tam leżałam na ginekologii, a tochtermana to dla mnie wody nieznane |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 11:01
|
|
|
|
Suzi nie martw sie! Ja wogole po raz pierwszy wylądowałam w szpitalu, nikogo nie znałam ani jednego lekarza, ani pielęgniarki. a wszyscy byli bardzo mili i pomocni. uszy w gore, bedzie dobrze |
|
|
 |
Suzi86
Rozkręcam się

Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 16:01
|
|
|
|
| a swoją drogą miało być spotkanie Klubu Mam w Radomiu, a tu ciągle ni widu ni słychu:/ |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|