Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Sro Wrz 22, 2010 16:22
Dziecko- poród
Autor Wiadomość
Suzi86 
Rozkręcam się

Data ślubu: 19 czerwca 2010
Osoba prywatna
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 11:24   

u mnie nie działa:O jedyne co mi pomaga to to, że siadam na łóżku, ale tak usnąć się nie da :(

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:05   

młode mamy, pytanko z innej beczki, jak to jest z położną środowiskową? chodzi mi o te wizyty po porodzie, to się trzeba gdzieś umówić z taką położną, w przychodni swojej? czy one same jakby z urzędu przychodzą? ja planuję mojego synka zapisać do innej przychodni niż ja chodzę, to czy już teraz przed porodem mam pójść tam do tej nowej przychodni czy po porodzie?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:09   

u nas bylo tak, ze szpital nas zgłosił do przychodni rejonowej i kilka dni po porodzie położna zadzwoniła sie umówić ze mną na termin :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:26   

aha czyli w szpitalu mam wyznaczyć przychodnię, do której będzie zapisany mój synek:) chciałabym go zapisać na domagalskiego, bo w sumie nie mam daleko a pozytywne opinie słyszałam :) a Wy do jakiej jesteście zapisani?

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 16:49   

Suzi, my rowniez domagalskiego- tzn chwilowo na józefowie w poradni, ale teraz w styczniu przenosze Natalkę. ja tam jestem od dawna, swietni lekarze

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 17:38   

o masz to super:) ja słyszałam już wcześniej o tej przychodni, a teraz to i koleżanki-matki polecają dziecięcych tam, także uciekam z Mediconu czym prędzej ;p

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 15:33   

nie zaglądałam tu sporo:)

gratuluję mamom, które maja już swoje pociechy przy sobie:))
jak ten czas leci, jeszcze nie dawno interesowały nas suknie slubne, bukiety itp a teraz już mamy inne tematy hehe

a moje słoneczko 21 skończy roczek, tak szybko zleciało::)

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 10:19   

cześć dziewczyny, mam pytanie do tych, które w ostatnim czasie rodziły na Tochtermana. Trafił mi się artykuł na temat nowego pawilonu gin.-położniczego:
http://www.cozadzien.com....zpital/491.html
ciekawa jestem czy to co piszą o tym oddziale mija się z prawdą? Jak tam faktycznie jest? Można prosić o ten gaz rozweselający i czy rzeczywiście "fachowa opieka" udziela pomocy? Moja znajoma rodziła tam w listopadzie i mówiła, że od położnych zero pomocy... i że żałuje, że nie rodziła na Józefowie.

kasienka88 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24 lipca2010
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 18:43   

No to ja mogę trochę Ci opowiedzieć bo leżałam tam aż 10 dni. Warunki są naprawde bardzo dobre sale są 2 osobowe szczerze nie widziałam 3 osobowej ,łazienki są w każdym pokoju co jest wielkim udogodnieniem. W każdej sali jest wanna do mycia dzieciaczka i przewijak z ustawianiem temperatury ,żeby dziecko nie zmarzło. Sale są codziennie sprzątane i jest naprawdę bardzo czysto.łożka są nowe i bardzo wygodne. Jeżeli chodzi o poród to powiem tak nie wiem czy jest gaz rozweselający bo nie korzystałam , korzystałam jedynie z prysznica bo u mnie to szybko poszło. O personelu powiem tak, zależy na kogo się trafi . Ja akurat miałam dobrze bo trafiłam na najlepszą położną i była moja doktorka także nie mam co narzekać. I ogólnie dziewczyny nie narzekały . Wielkim minusem jest dla mnie to ,że jak jest obchód dla mam to lekarze nie badają i to że przez Pana ordynatora M....... musiałam być ponownie szyta bo za wcześnie kazał zdjąć mi szwy. A i to .że niektóre panie salowe są bardzo chamskie np. na salach jest dużo koszów i jak nie wrzucisz czegoś do odpowiedniego to jak przychodzą zabierać śmiecie( do każdego kosza jest prawie inna pani) to potrafią wyrzucić to na podłogę i zostawić. Ogólnie gdyby nie te szwy to bym była bardzo zadowolona. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz:D

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 09:27   

Kasieńka88 dzięki za odpowiedź, szczerze mówiąc mam trochę obaw co do porodu tam, jedne wynikają z relacji znajomych, a inne stąd, że na józefowie znam lekarzy i położne, i już tam leżałam na ginekologii, a tochtermana to dla mnie wody nieznane ;)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Sty 18, 2012 11:01   

Suzi nie martw sie! Ja wogole po raz pierwszy wylądowałam w szpitalu, nikogo nie znałam ;) ani jednego lekarza, ani pielęgniarki. a wszyscy byli bardzo mili i pomocni. uszy w gore, bedzie dobrze :)

Suzi86 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 16:01   

a swoją drogą miało być spotkanie Klubu Mam w Radomiu, a tu ciągle ni widu ni słychu:/

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu