|
|
| Autor |
Wiadomość |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 00:27 spinki do mankietów
|
|
|
|
Dziewczyny (i chłopcy?) - czy wasi przyszli mezowie mają juz spinki do mankietów? Czy moze wy chcecie im jakies sprezentowac?
Ja wlasnie poszukuje czegos, dzis nawet w M1 zwrocilam uwage Miśkowi na 2 pary i widze ze mamy podobny gust..
Tylko teraz kwestia: spinki dobiera sie pod kolor koszuli i kamizelki? czyli siłą rzeczy pod kolor sukni pani młodej - stad wnioskuje ze jesli suknia, koszula i kamizelka są kremowe to spinki powinny byc zołtozłote? Bo juz sama nie wiem.. Rownie naturalne jest dla mnie kupienie srebrnych spinek bo obraczki i moja bizuteria jest białozłota..
Jak Wy to rozwiązałyscie? Kupilyscie juz cos? am oze panowie mają? |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 07:46
|
|
|
|
| Kochana ja kupuje dla Mojego M i Tescia spinki, ale jakie i gdzie to nie wiem ;p |
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 09:35
|
|
|
|
Ja również mam w planach zakupić Mojemu K. spinki. Już rozglądam się,ale tych modeli i wzorów jest tak dużo,że trudno się na jakieś zdecydować...
Moim zdaniem spinki powinno się dobierać do koszuli i kamizelki...jak się mylę to przepraszam
Ale widziałam kiedyś Pana Młodego w spinkach...zielonych,bo takie dodatki na sukni miała Panna Młoda i powiem,że nijak to wyglądało u Pana Młodego...garnitur czarny,koszula,kamizelka,musznik w kolorze białym a spinki...zielone...
Więc ja kupując spinki do mankietów dla Mojego K będę je dobierać do koszuli,kamizelki,musznika |
|
 |
eM_22
Zadomawiam się

Data ślubu: 17.09.2011
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 15:06
|
|
|
|
Ja kupiłam narzeczonemu srebrne spinki, linia prosta, elegancka, klasyczna. W tej kwestii mamy podobny gust- bez sztucznego przepychu. no i myślę, że srebrne będą w sam raz do białej koszuli i kamizelki.
chociaż jak Ty Liziii mówisz, że powinny być do obrączki...to powinny u mojego T. być złote ciekawe ile takie kosztują ja za srebrne zapłaciłam niecałe 100zł, ale jak za złote będą pewnie chcieli z 300-400 to ja podziękuję chyba |
|
|
|
 |
eM_22
Zadomawiam się

Data ślubu: 17.09.2011
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 15:12
|
|
|
|
Aż z ciekawości sprawdziłam na Allegro...i wiecie co...nie 300-400, a 600-1000 chyba poproszę żeby sobie jednak sam je kupił |
|
|
|
 |
ella
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 20:14
|
|
|
|
| tez chciałam narzeczonemu kupić w prezencie spinki. nie wiem jak wy uważacie, ale moim zdaniem srebro do wszystkiego pasuje i chyba na takie się zdecyduje, tym bardziej że już oglądałam i są bardzo ładne. podejrzewam też, że na ślubie będzie miał swój srebrny łańcuszek z krzyżykiem więc będzie okey. wydaje mi się też, ze można dopasować do koloru garnituru/smokingu. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 23:59
|
|
|
|
moj M oczywiscie dostanie srebrne: po 1 bo ja mam srebrne dodatki, po 2 wcale nie zagadzam sie ze musza byc dobrane pod obraczki, po 3 srebro jest uniwersalne a jakos facet w zlocie (oprocz obraczki ) tak troche hmmm zle mi sie kojarzy |
|
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 00:14
|
|
|
|
ja nie napisałam ze dobiera sie spinki pod obrączki tylko ze wg mnie (a nie znalam sie na tym) pasuje i do tego. JEdnak okazuje sie ze dobiera sie je do koloru koszuli i kamizelki. Czyli: panna mloda ma suknie ecru, koszula meska ecru - spinki w kolorze złota. Suknia + koszula białe - spinki srebrne. Tak sie powinno robic zgodnie z zasadami, ale wiadomo ze kazdy robi po swojemu - jak komu wygodnie.
Ja kupilam zlote (kolor, nie materiał ;P ) |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|