Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:22
Obrączki
Autor Wiadomość
martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 11:25   

dziewczyny a czy Wy po slubie przekladacie pierscionki zareczynowe na lewa reke? widzialam ze nosicie je tak jak ja na srodkowym palcu i wlasnie niektorzy twierdza ze jak dojdzie obraczka to trzeba piercionek na lewa reke przełozyc bo niewygone i sie zloto sciera jak sa obok co sadzicie? ja owszem wiem ze nie powinno sie na jednym palcu nosic ale ze tez na palcu obok to nie sadzilam, widzialam ze wiele dziewczyn tak nosi i im to nie przeskadza

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:01   

martuś88 ja nosze na serdecznym (obrączkowym) pierscionek prawej ręki, a po slubie wędruje na ten sam palec lewej ręki. robie tak, powniewaz kształt mojego pierscionka nie ładnie komponuje sie na jednym palcu z obrączką, a obok na palcach nie chce nosis bo faktycznie jedno o drugie sie rysuje.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:04   

Ja mam po 3 pierścionki na prawej i 3 na lewej dłoni, żaden mi się jakoś specjalnie przez to nie niszczy :)Zaręczynowy noszę na środkowym palcu prawej dłoni, na serdecznym obrączkę ze srebra. Po ślubie na miejsce srebrnej wskoczy złota :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:23   

ja nosze tylko jeden zareczynowy i nosilam srebrna obraczke ale juz narazie jej nie noszę- zdobi ona palec mojego M :) niestety z pewnych przyczyn z kompletu srebrnych zostala tylko jedna. a nie chcemy kupowac drugiego kompletu- bo po co :) wg mnie sie niszczy biżuteria a a zreszta ja nie lubie byc obwieszona:) na jednej dłoni obrączka na drugiej pierscionek i dla mnie rewelacja ;)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 15:19   

wiele dziewczyn nosi pierścionek na serdecznym palcu prawej ręki a po ślubie pierścionek wędruję do pudełeczka w szkatułce...co u mnie wogóle nie wchodzi w grę...napewno będę nosić i pierścionek i obrączkę a jak będo noszoe to szczerze powiedziawszy nie wiem wyjdzie w trakcie...obrączki zamawiamy 6mm więc rzeczywiście nosić obok siebie może być niewygodnie a na jednym palcu też nie wiem bo bede miała obrączkę szeroką i na dodatek zdobioną kamieniami w koło więc ie wiem jak się będzie komponowało...
na tą chwilę na prawej ręce nosze tylko pierścionek zaręczynowy i nic więcej żeby go lepiej wyeksponować :mrgreen:

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 16:07   

Ja noszę pierścionek obok obrączki już ponad rok:) I powiem szczerze, że jak teraz obejrzałam dokładnie pierścionek to nie widzę, żeby od strony obrączki był jakoś bardziej porysowany niż z drugiej. Obrączka może się obracać, to nie wiem... Ja tak noszę, bo wydaje mi się, że pasuje.

martuś88 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 09:09   

mi jak kupowalismy pierscionek zareczynowi pani Dohojda tlumaczyla ze wlasnie tak jak Majka, powinno sie nosic pierscionek i obraczke bo to ładnie wyglada i wcale nie przeszkadza i sie nie zdziera, atu co niektorzy mi mowili wrecz odwrotnie

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 13:53   

moze niektórym nie przeszkadza - ja nie umiem nosic 2 pierscionków obok siebie, drazni mnie to, jest niewygodne i nienaturalnie rozszerza mi palce.. Dlatego ja przełoże na drugą rękę 8-)

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 17:29   

Ja pierścionek zaręczynowy nosiłam na przedostatnim palcu lewej ręki, ale jak schudły mi palce musiałam go przelożyć na środkowy... Obrączkę będę nosiła na prawej, chociaz słyszałam ostatnio że niektórzy przekładają na lewą bo to strona "od serca"...

martuś88 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 17:33   

mi znow pani Dohojda powiedziala ze na lewej rece obraczke czy zareczynowy nosza wdowcy. Ale wiadomo kazdy nosi tak jak im wygodnie:)

Malensstfo 
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 18:29   

Ciekawe jest to co piszecie...bo ja osobiście chciałam nosić pierścionek zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu prawej ręki, i tu p. Dohojda zdecydowanie mi to odradzała, tak jak i noszenie obok siebie(tzn. środkowy palec i serdeczny), ponieważ stwierdziła, że przez to się niszczy obrączka lub pierścionek lub jedno i drugie, że niby ocierają się o siebie i przez to się niszczą ??!!! i że już miała kilka takich przypadków..wiec nie wiem...
ale chyba po ślubie przełożę pierścionek na lewą rękę, bo obrączki które mamy najładniej wyglądają same :P
co do lewej ręki, to też słyszałam, że wdowy/-cy przekładają tam obrączki...

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 16:13   

Obrączki w stylu "już się nie wykręcisz" ;)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu