Przesunięty przez: Mathie Pią Sie 28, 2009 11:23 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 15:35 W czym do cywilnego
|
|
|
|
Dziewczyny macie może jakieś wyobrażenie stroju do ślubu cywilnego, bądź adresy sklepów w których można na czymś eleganckim i nie tandetnym zawiesić oko
Dodam, że nie zamierzam wydawać majątku na sukienkę do cywilnego, bo za pół roku mam ślub kościelny a teraz to tylko pro forma (zaszła potrzeba |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 20:32
|
|
|
|
uważam ze albo fajna sukieneczka z żakietem (koniecznie jasna, lub wręcz biała) będzie bardzo dopowiednia czasem fajne sukienki sa w sklepie na zeromie (za skrzyżowaniem z ul 25 czerwca, za Naturią- widac juz na wystawie suknie). moja mama upatrzyła i kupiła tam sobie sukienke na nasze zaręczyny aczkolwiek nie zawsze sa tam fajne |
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 20:34
|
|
|
|
a no i zalezy, bo są piekne komplety eleganckich spodni z żakietem własnie wazne czy chcesz w sukience/spodnicy czy w spodniach aczkolwiek myslę iz nowsza odmiana typowej garsonki bedzie fajna- z tym ze zadnej staromodności, fajna sukieneczka z żakietem i będzie gitara ! |
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 08:18
|
|
|
|
Jeśli chodzi o rodzaj to zalezy tylko od Ciebie-osobiście wybralabym sukienke. Polecam sklep SZAFA w bramie na ul.Moniuszki-ma super kiecki i napewno nie znajdziesz drugiej dziewczyny w takiej samej. Fajne kiecki maja rowniez na Moniuszki sklep sie chyba nazywa Tina-obok jest ten bar mleczny z sezamu Ula a kiedy dokladnie cywilny-bedzie jeszcze cieplo?bo jak tak to nie polecalalym zakietow, ewentualnie bolerko, ale to zalezy tylko od Ciebie-mi jakos garsonka z zakietem kojarzy mi sie z bardzo starsza pania |
|
 |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 08:49
|
|
|
|
Ślub odbędzie się 3 października, więc z pogodą to może być mała loteria.
Ja też myślałam o delikatnej sukieneczce w jasnym kolorku i bolerku.
Dzięki dziewczynki za podpowiedź, na pewno zajrzę do waszych sklepów
A macie może jakiś tym na bukiecik? Chyba do cywilnego też należało by mieć...? |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 09:04
|
|
|
|
No mysle ze nalezaloby miec proponuje dobrac cos do kreacji, ja bym stawiala na cos delikatnego-a zaszalejesz na koscielny |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 10:06
|
|
|
|
Oryginalne sukienki są jeszcze w sklepie "U Ani" czy jakos tak... to jest pomiedzy traugutta/deptak na żeromskiego a malczewskiego (jak to rondo). Ponoc sukienki oryginalne:) A bukiecik - jakas "kuleczka" skromna chyba powinna dopiescic stroj |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 11:52
|
|
|
|
zalezy jaka figura. jak ktos ma wystajacy brzuszek i okragłe szerokie biodra to mnie sie osobiscie bolerko na takiej figurze nie podoba. a bardzmy szczere, mało kto ma idealna figurke. poleciłam żakiet, bo sama czasem noszę klasyczny satynowy i nie wyglądam w nim staro ani niemodnie bolerko tez mam, aczkolwiek faktycznie nie pomyslałam zeby go polecic ) Ula, myslę ze powinnas poprzymierzac i zdecydowac w czym czujesz sie najlepiej zadna z nas Cie nie zna, nie wiemy jak wygladasz wiec ciezko podpowiedziec. idz z kims zaufanym, kto CI dobrze doradzi |
|
|
 |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 10:06
|
|
|
|
Na figurkę nie narzekam jestem szczupła (narazie )
W takim razie w któryś weekend wybiorę się na rajd po sklepach i myślę, że coś dla siebie wybiorę.
Jeżeli chodzi o bukiecik to też myślałam o delikatnej kuli czy czymś w tym stylu. Ale najpierw sukienka p[otem dodatki. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|