Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Strój świadkowej
Autor Wiadomość
Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 13:54   Strój świadkowej

Tak sobie pomyślałam: czy są jakieś normy jak powinna być ubrana świadkowa? Czy jakieś kolory są niedopuszczalne? Ja mam wrażenie że biały i czarny odpada, ale widziałam raz, że druhna była w czarnej sukience... Co o tym myślicie? Czy sugerujecie coś swoim świadkom?

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 14:01   

moja świadkowa zanim ją poprosiłam o świadkowanie miała pomysł na sukienkę no i była ona z dodatkiem czarnego. Ja jej powiedziałam że mi absolutnie to nie przeszkadza (moja mama non stop załamuje ręce że ja w żadne przesądy nie wierzę i łamię wszelkie konwenase) jedyne co to bym nie chciała żeby miała ona sukienkę białą albo kremową.

ania25 
Zadomawiam się

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 14:14   

Mimo ze wiadomo ze się bronimy przed czarnym dla swiadkowej to i tak niekoniecznie musi to wyglądać źle. Jakiś czas temu byłam na weselu gdzie najblizsze kolezanki byly w roli młodej i starszej: wiadomo jedna na biało a druga wybrała czarny kolor i dziwo nie raziło wcale a wcale :) . Wyglądała ślicznie sama sie zastanawiałam nad czarnym bo jestem w maju druhną ale na wzgląd na młodą odpuszczam i szukam czegoś w jasnych kolorach :)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 18:10   

Z tego co słyszałam,to starsza nie powinna mieć sukienki w kolorze białym i ecru bo te kolory zarezerwowane są dla pani młodej :)
Moja starsza ostatnio mi powiedziała,że zastanawia się nad kreacją w kolorze czerwieni. Mi tam jest obojętne jaki kolor :)
Co do czarnego koloru to bardzo lubię ten kolor,ale raczej nie chciałabym aby moja starsza miała na sobie czarną sukienkę...jednak jasne kolory jak dla mnie górą :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 21:57   

Ja poprosiłam swiadkową by nie wybierała sukienki w bieli i ecru :) Znamy sie na wylot wiec nie odebrala tego negatywnie ale i tak nie miala na mysli zadnego z tych kolorow. A ze wiem ze ona woli ciemniejsze barwy to liczylam sie z kreacją w brązie czy ciemnym fiolecie. O dziwo, wybrała suknie koralową :)

Moja mama uwaza ze swiadkowa powinna miec jasną sukienke - kremową, blekitna czy bladorozowa. Ja sie do blekitu i rozowego nie odnosze, ale kremowa sukienka to chyba nienajlepszy wybor. Chociaz, jesli panna mloda nie ma nic przeciwko.. :roll: Mnie byloby nie w smak. A czarna.. coz, jest tyle roznych kolorow ze czarne dodatki, fragmenty - ok, ale cala czarna niekoniecznie (chyba ze przełamana kolorowymi dodatkami)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 22:40   

mnie to razi ogolnie jak swiadkowa ma biala/kremową/kości słoniowej sukienkę ... albo ktokolwiek z gosci. pozniej jak mloda zdejmie welon to czasem ciezko sie polapac jak sie nie zna weselnikow, np ogladajac plyte.

ja rowniez powiedzialam swojej swiadkowej zeby nie kupowala nic w takich kolorach, co z reszta sama wiedziala :P a reszta mi wsio rybka, moze byc na kazdy inny kolor byle nie wymienione wyzej i czern :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Wto Mar 22, 2011 20:57   

ciekawe co na ten temat powiedziałaby moja starsza :) też nie jestem za tymi barwami sukienki u starszej, nie chciałabym jednak jej niczego narzucać

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 07:26   

a mnie wszystko jedno - najprawdopodopniej bedzie miala lekki roz...
chociaz moze nie jest zbyt fajnie jak kobiety na weselu sa ubrane na bialo , ale zdarza sie tak coraz czesciej...

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu