Przesunięty przez: Mathie Pią Sie 28, 2009 11:37 |
|
| Autor |
Wiadomość |
sari
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 16:06 Podziękowanie dla gości
|
|
|
|
Ostatnio byłam u znajomych na weselu i wpadli na super pomysł. Dziękowali gościom za przybycie dając urocze pudełeczka z rafaelo w środku i karnecikiem z tekstem podziękowania. Bardzo mi się to spodobało i też tak zrobię. Fajny zwyczaj. Goście zadowoleni i stół fajnie przystrojony przy kazji Znalazłam takie pudełeczka na allegro. Jakby ktoś chciał to dam namiary. Siedzę w necie i szukam nowości, jak znajdę coś fajnego to napiszę. |
|
|
|
 |
Ula
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 18:22
|
|
|
|
| Napisz coś więcej na ten temat i jak byś mogła to proszę Cię o linka na allegro do tych pudełeczek z bilecikami. Będę bardzo wdzięczna |
|
|
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 18:55
|
|
|
|
Ja byłam na weselu,gdzie goście dostawali po dużym czekoladowym cukierku,który był owinięty w taką ładną prześwitującą paczuszkę z materiału i przewiązany kokardą z przymocowanym karnecikiem z podziękowaniem.Bardzo ładnie to wyglądało |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 19:45
|
|
|
|
ja na weselu widzialam, jak młodzi wychodzącym gościom, 3majac na rekach wiklikowy koszyczek czestowali curkierkami <takimi pysznymi:P> zn przypietnym bilecikiem "dziekujęmy za przybycie, Kasia i Karol" |
|
|
 |
Misia1111
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 23:20
|
|
|
|
| podajcie linka, ile coś takiego może kosztować? |
|
|
|
 |
Małgorzatka
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 12:49
|
|
|
|
super pomysł ))
my na pewno też damy jakieś słodycze na naszym weselu, ale to jeszcze trochę czasu |
|
|
|
 |
srebrna05
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 18:10
|
|
|
|
| prawdopodobnie zyczaj ten przyszedl do nas z zachodu. pracowalam przez pol roku w hotelu za granica gdzie byly organizowane wesele, i tam nie bylo wesela na ktorym nie bylo by podziekowania dla gosci. przybieraly one różną formę. przeglądając allegro zauważyłam że ten zywczaj doszedl tez do nas. nie ma co podawac jednego konkretnego linku na allegro, wpiszcze sobie podziekowania dla gości i wyskoczą wam najróżniejsze propozycje, od ozdobnych pudełecze, poprzez czekoladki ze zdjeciem pary młde, konczac na figurkach. ja na naszym weselu prawdopodobnie wykorzystam pomysl z czekoladka z naszym zdjeciem. |
|
|
|
 |
Lusia
Lubię tu być

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 18:36
|
|
|
|
| nie jestem przekonana do tych podziękowań, u nas raczej jest zwyczaj że przy wyjsciu się rozdaje gosciom np. kawałek ciasta czy tortu i raczej przy tym zostanę. |
|
|
|
 |
srebrna05
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pią Mar 20, 2009 19:24
|
|
|
|
no tak u nas jest zyczaj ze na koniec daja sie goscia "wałówke" my rozniez z tego nie zrezygnujemy ale takie male upominki zastana w pamieci i ladnie udekoruja sloty, wiec to tez wykorzytamy. A co do "wałówki" to na allegro mozna znalesc tez np naklejki na opakowanie na ciasto weselne z fajnym wierszykiem i podziekowaniem za przybycie. |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 08:18
|
|
|
|
Wałówka wałówką-u mnie tez to tradycja rodzinna
ale wprowadzic jakas nowosc nie zaszkodzi zwlaszcza, ze te "prezenicki" sa sliczne i w natloku wydatkow zwiazanych z tym wyjatkowym dniem nie dochodzi jakas wielka suma. Widzialam na allegro takie podziekowania w rulonie wychodzi zlotowka za sztuke- i sie nad tym zastanawiam, bo do tego ladny kosz i w trakcie wesele mozna sie z nim przejsc i kazdemu gosciowi indywiduanie podziekowac wreczajac mu taki rulonik ososbiscie, ot taka moja refleksja |
|
 |
Malwiś
Zadomawiam się

Data ślubu: 3 października 2009
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 00:42
|
|
|
|
| Prezenciki są fajne no i gościom pewnie się spodoba to, że młodzi pomyśleli, żeby zrobić im taką przyjemność, włożyli w to trochę wysiłku! |
|
|
|
 |
Malwiś
Zadomawiam się

Data ślubu: 3 października 2009
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 00:44
|
|
|
|
| Ale te pudełeczka, które są na fotkach powyżej to są jednak drogie! Nie wiem ile dokładnie, ale na pewno kilka złotych za sztukę! Może są inne, tańsze? |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|