Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Sob Wrz 12, 2009 08:23
dekoracja kościoła
Autor Wiadomość
renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 13:22   dekoracja kościoła

wiecie już jak będziecie miec udekorowany kościoł? mnie sie podoba skromne strojenie, z białych lilii bądź róż. do tego biała wstążka, czerwony dywan no i rzecz jasna wiązanki pod ołtarzem/ołtarzami :) )

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 14:50   

Ja bym chciala skromna choc elegancka dekoracje-jak narazie jest tylko nasz slub-a wiadomo pare slubow to i koszty mniejsze. Ten maly kosciolek jest bardzo ladnie udekorowany.

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 22:50   

Ja też bym chciała mieć skromnie udekorowany Kościół:)
Białe kwiaty pod ołtarzem i przez całą naszą 'drogę do ołtarza' chciałabym aby były po jednej i po drugiej stronie kwiaty:)

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 10:51   

A ja znam ten mały kościółek z 3 ostatnich zdjęć :lol:
U nas dekoracją kościoła zajmuje się jedna pani, która zawsze dekoruje kościół na różne okazje i też robi to bardzo ładnie w stylu tych zdjęć. Też chciałabym duży bukiet pod ołtarzem, po bukiecie na bocznych ołtarzach, coś na ławkach, jakieś małe bukieciki z żywych kwiatków, oczywiście krzesła, klęczniki też. Kwiatki bym chciała białe, albo białe z różowymi, jeszcze nie wiem jakie, bo to początek czerwca to nie wiem jakie wtedy są na topie ;) Mój kościół jest duży, więc nie wiem jakby wyglądały te szarfy na ławkach. W zależności ile będzie ślubów koszt się podzieli, po nowym roku trzeba się dowiedzieć od księdza i ewentualnie skontaktować z tymi parami, żeby coś uzgodnić.

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 17:27   

Z tymi wstęgami przy ławkach: kilka razy byłam na ślubach gdzie coś takiego było i wygląda ładnie, tylko... No właśnie, goście nie wiedząc, że nie ma wejścia do ławek od środka kościoła albo wracali będąc w połowie, albo paradowali przez cały kościół, albo "przełazili" przez te wstęgi. I można to przeżyć (prócz "przełażenia") jeszcze przed Mszą, ale jak ktoś się spóźnił to troszkę głupio to wyglądało. A i przy wychodzeniu do komunii jest problem...

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 15:08   

mi tez sie nie podobaja te wstegi, sa malo wygodne,a pozatym moj kosciol bedzie nowy,duzy i piekny wiec mysle ze nie potrzeba takich ozdob, ale tego samego dnia sa jeszcze 3 inne sluby i nie wiem co uzgodnimy i jakie pomysly beda miec tamte pary, ale biale kwiaty przy oltarzach i ławkach to standard:)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 18:06   

my z podjęciem ostatecznej decyzji czekamy az dowiemy sie czy ktos jeszcze ma slub tego dnia :) wiadomo ze nie bedziemy czekac do końca ale 3 mies. przed podejmiemy ostateczną decyzje :P P

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 00:22   

duzo buszowałam po kwiaciarnaich, róznice cen sa porażające. w jednej kwiaciarni za strjenie powiedzieli mi 500 zł a za identyczne (powtarzam- IDENTYCZNE) w innej prawie 800 zł ;/ zdecydowalismy sie na kwiaciarnie z naszego osiedla, Pani ta od lat na rozne okazje stroi Nasz kośćioł ;)

martuś88 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:03   

Renatko a w ktorej kwiaciarni biora 500? ja slyszalam ze taka usluga to nawet 1000zl moze kosztowac :/

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 12:26   

a to chyba zalezy od kwiatow, jakimi chcesz stroic. Wiadomo ze najtansze sa margeritki..
z reszta, jesli ktos w ten sam dzien bierze slub w Waszej parafii, koszty sie rozloza na dwa jak sie dogadacie :)

martuś88 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Paź 16, 2009 15:52   

w tym samym dniu sa w sumie 4 slubu wiec na 4 sie koszty rozloza hehe, ciesze sie ze jest tyle slubów bo mozna "zaszalec" a koszty nie beda takie duze jak na jedna czy dwie pary

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Nie Paź 18, 2009 14:58   

martuś88 napisał/a:
Renatko a w ktorej kwiaciarni biora 500? ja slyszalam ze taka usluga to nawet 1000zl moze kosztowac :/

na ul . Kaszubskiej jest kwiaciarnia, i własnie tam mamy zamówione strojenie :)
bedzie z białych lilii i białych róż :)

3 wiązanki - ołtarz i 2 figury w nawach, strojenie ławek i krzeseł :) wszedzie indziej za takie strojenie chcieli ok 800 zł, a tu jestem pewna ze bedzie super :) od lat widze jak stroją inaprawde warto polecic :)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu