Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:37
Bukiet slubny z kalii
Autor Wiadomość
narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 14:02   Bukiet slubny z kalii

Mimo ze do mojego slubu jeszcze bardzo duzo czasu, to jak kazda przyszla panna mloda juz mysle o sukience, kwiatach itd. Stad moje pytanie, co myslicie o bukietach slubnych z kalii? Mnie osobiscie kalie bardzo sie podobaja, sa proste a zarazem bardzo eleganckie a to lubie najbardziej prostote polaczona z elegancja, tylko moja mama jak powiedzialam jej o tym to zaczela lamentowac ze kalie to kwiaty pogrzebowe i absolutnie do slubu nie pasuja.A co Wy o tym sadzicie?

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 15:07   

Dokładnie tak samo mi się kojarzą, jako pogrzebowe kwiaty

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 19:48   

Niestety, ale popieram zdanie iż są to kwiaty pogrzebowe. Tak samo kojarzą mi się takie podobne do kalii, ale mniejsze i kolorowe kandezje? jakoś tak. Byłam już na trzech weselach gdzie młoda miała z tego bukiet i szczerze mówiąc może i ładne, ale nie na tą okazję.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 22:27   

hmm powiem tak: narzeczona ja widzialam wiele slubów gdzie panna mloda miala bukiet z kalii i np biale albo takie jasno rozowe sa przepiekne....takze nie ma co sie sie przejmowac....tym bardziej ze gdyby kalie byly tylko kwaitami pogrzebowymi to kwiaciarnie nie zamieszczalyby w swoich katalogach ślubnych bukietow z tych kwiatów....to osobista decyzja...najwazniejsze by tobie sie podobaly:) do mojego wesela rowniez wiele czasu ale ja juz mam wybrany bukiet...ze slonecznikow;) i np moja mama uwaza ze sa to za mało "szlachetne kwaity"- takie ogródkowe...i wolalaby roze.....nie da sie wszystkim dogodzic....a mi sie tak podobaja sloneczniki ze z nich nie zrezygnuje;) i tobie proponuyje to samo:) jesli cos ci sie podba to nie rezygnuj tylko dlatego bo inni mowia inaczej....pozdrawiam

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Sob Lip 04, 2009 22:38   

wiadomo każdej będą podobać się inne kwiaty. może zabrzmi to trochę niemiło, ale przecież to ma być twoja wiązanka ślubna, a nie twojej mamy, bo ona wiele lat temu wybrała sobie sama kompozycje więc ty pozostań przy takiej jaką sobie wymarzyłaś. bo to twój ślub twoja wiązanka.
ja osobiście preferuję zielonkawe storczyki, ale wiadomo nie każdej muszą się one podobać. pozdrawiam kobietki i pozostańcie przy swoich pomysłach :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lip 06, 2009 12:20   

Narzeczona- mnie tez sie kalie podobaja i wcale nie uwazam je za pogrzebowe kwiaty :) ja na pogrzeb zawsze kupowałam margerytki, ew. róże. klie sa sliczne i eleganckie, byc moze sama sie zdecyduje na mieszanke z tymi kwiatami :) )

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Ula 
Zadomawiam się

Wysłany: Czw Lip 23, 2009 20:06   

Narzeczona to będzie Twój dzień i to ty będziesz w tym dniu najważniejsza !!! Dlatego uważam, że wybierz te kwiaty, które najbardziej Ci się podobają. Dla mnie również kalie są osnute nutą elegancji i jestem jak najbardziej za, chociaż ja wybieram inne kwiaty.

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 20:15   

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi, ja dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na kalie choc przyznam ze podobaja mi sie rowniez storczyki ale kto wie co bedzie za 2 lata moze mi sie wszystko odmieni. Temat zalozylam dlatego bo chcialam poznac wasze opinie bo ja wczesniej nie slyszlam o tym a teraz jak mowie kalie kazdy mi mowi wez to kwiatki na pogrzeb. A wiadomo kto lepiej doradzi i zrozumie przyszla panne mloda jak nie inna przyszla panna mloda :) .

franczeskaaa 
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Sie 26, 2009 16:32   kilka propozycji wiazanki slubnej

http://www.laflora.pl/dat...m/2/3/432_1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/...s320/18%2Bc.jpg

http://www.kwiaty-warszaw...t-of-Yellow.jpg

http://www.kwiaciarnia-oaza.pl/Slubne1.jpg

wystarczy popatrzec jak pieknie wygladaja wiazanki z kalii, ta ostatnia pomaranczowa jest cudna, sama bede miec taka

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Sie 26, 2009 19:12   

mnie sie wydaje ze w tej ostatniej to nie są kalie tylko wlasnie cantadeski (czy jak to one się zwą). I ostatnio te kwiatki są popularne wiec chyba juz nie kojarza sie tylko z pogrzebami, bo mnie coraz bardziej ze slubami :)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu