|
|
| Autor |
Wiadomość |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 22:30 Menu weselne
|
|
|
|
Macie juz ustalone menu? zdecydowaliscie/zdecydujecie sie na klasyke, czy chcecie zaszalec ? ja ostatnio na weselu spotkalam sie z Zupa Meksykanska, powiem szczerze ze na mnie wrazenia smakowego nie zrobila, moze dla tego ze nie lubie pikantnych dan |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 22:36
|
|
|
|
menu ustalamy w poniedziałek przed weselem. Wiem napewno że będzie kurczak z pieczarkami bo mój narzeczony uwielbia pieczone kurczaki i zawsze się śmieje że wesele bez tego dania jest stracone |
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 22:38
|
|
|
|
hehe kazdy ma swoje ulubione danie moj tesc zartowal, ze nie przyjdzie jak nie bedzie rosolu ;D
ja wlasnie kilka dni temu spotkalam sie z kucharka. Spotkalismy sie juz teraz, zeby na spokojnie kobitka rozpisala sobie co i ile czego, a i my mamy teraz urwanie kapelusza. to mozna bylo skorzystac z okazji wolnego popoludnia, i juz to omowic |
|
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 00:17
|
|
|
|
My menu tez ustalamy przed weselen - 10 dni wczesniej. Kucharka zdazy kupic sobie produkty, wszystko zaplanowac etc.
Poki co wiem ze flaczków nie będzie, nadal dumam czy zamiast nich podac nieco kontrowersyjną zupę cebulową (mowią ze to specyficzna zupa, ze moze ktos nie lubic, ze ciezkostrawna, ze zapach bla bla bla.. ale prawdą jest ze flaki tez sa ciezkostrawne, ze rosool bedzie alternatywą a w ogole to do wszystkiego mozna sie przyczepic ). Druga opcja to krem z pieczarek, ale ja nie lubie pieczarek..poza tym i tak sie pojawią, pewnie z kurczakiem (Misiek tez uwielbia takie danie ) wiec nie chce ich dublowac..
Na drugie danie poki co myslimy o de voilaile (chyba tak to sie pisze..) z z purre ziemniaczanym i bukietem surówek.
A co dalej to sie okaze.. Napewno zurek w chlebku - wszyscy ktorych pytam chwalą to danie.. A ze nigdy nie jadlam to mysle ze okazja w sam raz
Nie bedzie na 100% bigosu.. Nadal mysle nad jakąs rybą.. bo tak to ciagle mieso i mieso..
No i mama namawia mnie na kluski do jakiegos dania ale mnie one nie bardzo przekonują.. |
|
|
|
 |
andzik1109
Lubię tu być

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 09:24
|
|
|
|
my byliśmy już u kucharki i ustaliliśmy sobie menu. zdecydowaliśmy się na tradycyjne dania, wieczorkiem napiszę jakie bo teraz szykuję się do pracy.
dziewczęta napiszcie jakie będziecie mieć przystawki, pozdrawiam |
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 10:51
|
|
|
|
u mnie raczej beda standardowe menu bo jednak wiekszosc ludzi woli cos sprawdzonego i dobrego zjesc niz nowego i wymyslonego |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 12:22
|
|
|
|
| no właśnie o my rozmawialiśmy z Narzeconym,że na weselu powinny być standardowe dania i przystawki bo ludzie tak wolą. Ja natomiast jak mam do wyboru sałatkę jarzynową i jakąś wymyślną to sięgnę po coś nowego:)dlatego u nas będzie pół na pół coś orginalnego i coś standardowego:)dla każdego coś miłego:) |
|
 |
darici
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 13:51
|
|
|
|
a po za tym i tak nie dogodzi sie kazdemu |
|
|
|
 |
agnieszka125
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 18:51
|
|
|
|
| Darici, popieram.U mnie też bedzie podobnie jak u Ciebie.Byłam ostatnio na weselu gdzie były podane wykwintne przystawki i większość bała się tego ruszyć że się rozleci. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 23:53
|
|
|
|
u nas dania są w wiekszosci tradycyjne choc pojawia się nowości-inności natomiast sprawa slatek przystawek itd to misz - masz - tradycja lamie sie z nowością |
|
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 21:11
|
|
|
|
w sobote bylam na weselu gdzie bylo strasznie duzo urozmaiconych dań, nie było stołu wiejskiego i jakos tak nie do konca spełnieni wyszlismy z wesela...
a mianowicie było:
obiad- rosól, ziemniaki pieczone lub kluski slaskie do wyboru i 3 rozne miesa, indyk nadziewany sliwka i morela, karczek pieczony w ziołach i de volai nadziewany serem i brokułami
1 danie: roladka wieprzowa nadziewana szpinakiem do tego pieczony ziemniak w mundurku i pieczony pomidor posypany serem z ziołami, takie srednie to danie
2 danie: kluski szpinakowe z sosem z wolowiny do tego czerwona kapusta gotowana bleee
i na koniec żurek jakis taki z grzybami i kapustą itp
ogólnie nie zbyt duze porcje i nie za dobre, moja mama np wyszla glodna... |
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Czw Mar 10, 2011 21:48
|
|
|
|
| no nie brzmiało to chyba jednak za smakowicie, chyba wolałabym bardziej tradycyjne dania |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|