Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Winietki
Autor Wiadomość
Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 17:33   Winietki

To czy na weselu będą winietki czy nie zależy oczywiście od młodych. My nie chcieliśmy narzucać gościom, gdzie kto ma usiąść i koło kogo. Ale byliśmy na weselu, gdzie pomysł z winietkami się sprawdził. Każdy był zadowolony z tego gdzie i obok kogo siedzi. Ale wymagało to od młodych wiele główkowania. Zazwyczaj winietkami są kartoniki z nazwiskami gości. Coraz częściej stylistyką są podobne do zaproszeń.
Znalazłam kilka zdjęć pomysłowych winietek:

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 17:37   

u nas tez nie bedzie winetek. sama nie chciałabym mieć narzucone gdzie i koło kogo mam siedzieć. i tak naprawde wystarczy ze jedna osoba siądzie nie tam gdzie trzeba i juz zamieszanie. a i dodatjkowo osoba potrzebna do rozsadzania gości, bo sami się zamotają ;P u mnie w rodzinie nie przyjmie się ta forma usadzania gości. zostawimy wszystkim wolny wybór- gdzie i koło kogo chcą spędzic tę noc ;D ;D ;D
po co potem ktos ma się gniewac ze ktos bliżej młodych, ktos dalej, ktos na początku a ktos na końcu. ktos może się poczuć zle.

;)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sob Paź 03, 2009 19:00   

A u nas wrecz przeciwnie - mamy dowod na to ze to sie sprawdza w naszym gronie i w rodzinie zarowno mojej jak i M. :) Ale beda to standardowe kartoniki :) Choc bardzo podobają mi sie te krzesełka albo muszelki... tylko ze to wymaga jeszcze wiecej pracy.. A ja winietki chce zrobic sama wiec obawiam sie ze moj wolny czas i ograniczone umiejetnosci plastyczno-techniczne nie pozwolilyby na wykonanie takich cudów :)

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 19:01   

A u nas będą. Wiadomo, że później jak komuś nie będzie odpowiadało może się zamienić, ale chcę uniknąć sytuacji w której młodzi przemieszają się ze starszymi, albo krzyków w stylu te 4 zajęte i tamte 3 też.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 15:12   

no własnie, kazdy wybiera co mu pasuje. u mnie w rodzinie na weselach nie ma problemu, kazdy siada gdzie mu pasuje, nikt sie nie pcha, nikt nie krzyczy. kazdy siada gdzie chce, tam gdzie wolne :) mysle ze kazdy z kazdym sie dogada , a nawet jak nie, to najlepiej samemu sobie miejsce wybrac :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Paź 18, 2009 16:00   

Jako ze zamierzam wykonac winietki własnoręcznie, to juz rozpoczęłam tworzenie wstępnych projektów i "prototypów" ;) I nawet klaruje mi sie w głowie kolorystyka stołu powoli... :mrgreen: Zatem - wciąz do przodu :)
I teraz sedno sprawy - kto wie gdzie mogę kupić dobrej jakości papier, dość gruby (techniczny? Ale nie brystol), perłowy/błyszczacy/metaliczny etc kolorowy of course? Bede go potrzebowala do wykonania winietek, jak sie domyslacie;P Nie chce sie spłukac, na allegro nie widziałam nic kuszącego - z resztą, wolalabym ujrzec na własne oczy niż sie pozniej brzydko rozczarowac, jak w przypadku próbek niektorych zaproszeń :roll:
No wiec, kto kto kto coś wie? Gadać mi tu! :mrgreen:

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Paź 18, 2009 17:09   

ja kiedys kupowałam taki papier w grafix na ul Klilńskiego w foramcie A4 ale wydaje mi się, że w większym też mają. poszukaj w drukarniach w Radomiu.

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 19:39   

A może hurtownie? My na zaproszenia papier kupowaliśmy w hurtowniach.

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 20:41   

u naa nie bedzie raczej winietek z imionami bo bylam na dwoch weselach gdzie byly i sie to nie sprawdzilo wiekszosc nie byla zbyt zadowolona, natomiast podobaja mi sie winietki ogolnie na stol lub czesc stol z wyznaczeniem np ze tu siedzi rodzina ojca pana mlodego, znajomi pani mlodej itp, pozwala to uniknac sytuacji ze brakuje miejsca i np para z jednej ordziny musi usiasc kolo kogos kogo nie zna, bo nie oszukujmy sie ze na weselach kazdy woli raczej sie bawic itp ze swoimi, ale moj narzeczony nie chce nic takiego wiec pozostaniemy bez majac nadzieje ze nie bedzie klotni kto gdzie siedzi, aczkolwiek winitki "grupowe" to wg mnie dobry pomysl

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Paź 18, 2009 20:51   

martuś, przeciez winiety ustawiane są wg instrukcji młodej pary.. to nie wiem w jaki sposob ktos miałby siedzieć obok obcych ludzi :roll: to by swiadczyło o tym, ze para młoda nie ma pojęcia kim są ich goście (kogo znają). Przeciez wiecie kogo zapraszacie, kto kogo zna i mniej wiecej kto z kim się lubi a kto kogo unika ;) Ale wydaje mi sie ze stoły podzielone tak jak Ty mowisz, to tez dobry pomysl. Ludzie usiądą albo jak im sie uda, jak wypadnie, albo jak sie dobiorą.. To tez dobry pomysl gdy są stoliki np 6 osobowe (czy 10, 12 etc).
Mysle ze w moim przypadku, narobilibysmy wiekszego zamieszania, bo przy 2 stołach siedzą "mieszani" goscie - ze wzgledu na ich liczbe, ulozenie stołów i plan sali. Z reszta ja jestem jak najbardziej za winietkami :)
Ale to moje wesele to i ja sobie wymyslam. Wy sobie wymyslajcie, planujcie i decydujcie na swoich. Kazda ma sie ekstra wybawic i zapamietac ten dzien najlepiej jak sie da! o :) :mrgreen:

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 22:23   

Zgadzam się z tym co napisała Liziii. Ja też jestem za winietkami, bo nie lubię tego momentu na weselu kiedy każdy ściga się, rzuca marynarki i torebki na krzesła byleby zająć miejsce, a jak ktoś się zagapi to potem problem bo czasem musi siedzieć wśród obcych ludzi. Przecież ludzie których zapraszamy to nasza rodzina i przyjaciele, znamy ich dobrze i wiemy kto z kim się lubi i w czyim towarzystwie będzie się dobrze bawił. Oczywiście wymaga to trochę pracy bo trzeba pogłówkować ale tak jak napisała Majka, jeśli zrobi się to mądrze to każdy będzie zadowolony.

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 09:48   

chodzilo mi o to ze bez zadnych winietek ani nic zdarza sie ze dla kogos zabraknie miejsca przy swojej rodzinie i musi siadac z kims calkowicie obcym z dala od swoich, a to zajmowanie miejsc torebkami,marynarkami skad ja to znam hehe, dlatego wg mnie pomysl z grupowymi winietkami bylby w sam raz na tak ilosc osob co bedziemy miec na weselu, ale coz moj narzeczony sie uparl i koniec :/

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu