Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:49
Pora roku na ślub
Autor Wiadomość
ka-milka
Rozkręcam się

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 09:52   

andzik1109 napisał/a:
każda pora na ślub jest idealna, zależy tylko kiedy młodzi chcą. wiosną wszystko budzi się do życia, zieleni się, rozkwita. Latem wszystko dojrzewa jest w pełni barw, ciepła. Jesienią wszystko jest w cudownych barwach polskiej złotej jesieni. Zimą mamy urok bieli mrozu.
Wystarczy trochę pomyśleć pomarzyć. Każdy ma swoją idealną porę.
My zdecydowaliśmy się na sierpień, ponieważ mamy ogromny sentyment do tego miesiąca, a poza tym tydzień przed ślubem moi rodzice będą obchodzić 29 rocznicę ślubu, a dwa dni po rodzice ukochanego będą świętować 35 lecie małżeństwa. Dla nas to idealna pora.

BRAWO!! :lol: Właśnie o to chodzi! Zgadzam się w 100%

Ula 
Zadomawiam się

Wysłany: Sro Lip 22, 2009 19:04   

Moje weselicho będzie póżną wiosną, a praktycznie już latem, bo na początku czerwca. Nie mieliśmu jakiegoś wybranego terminu, wybieraliśmy na spontana. Ale warunek był jeden-ciepło!!! Jestem ciepłolubna :) ) i nie znoszę płaszczy, kozaków, rozwalonych od deszczu i wiatru włosów itd. Choć i tak nikt nie da mi gwarancji, że akurat w czerwcu padać nie będzie....

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 22:48   

kiedy znajomi pytali kiedy się pobieramy i odpowiadaliśmy, że w październiku to praktycznie wszyscy byli zaskoczeni dlaczego akurat jesienią. Siostry tłumaczyły mi może być paskudna pogoda że będzie zimno, że wcześnie robi się ciemno itp. Nie upierałam się jakoś przy tym konkretnym miesiącu, dopiero potem wyszło że to musiało być przeznaczenie. W Październiku zaczęliśmy się spotykać, jest to miesiąc moich urodzin, w tym miesiącu M oświadczył mi się, a najbardziej oczywistą odpowiedzią jest to że po prostu tak wyszło. Chciałam ślub w sierpniu albo 24 września bo to rocznica ślubu mich rodziców ale wyszło inaczej. W sumie to cieszę się z tego że to akurat jesień i pewnie cieszyłabym sie tak samo bardzo gdyby to była inna pora. Najważniejsze w tym wszystkim jest to z kim spędzę ten dzień a nie kiedy dokładnie on wypadnie w kalendarzu :)

brightening 
Zadomawiam się

Data ślubu: 12.05.2012
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 15:33   

wydaje mi się, że pora roku to jeden z mniej odgrywających czynników rolę.. jeśli ludzie chcą się pobrać to zrobią to nawet przy -10 stopniach w styczniu, w karnawale.. Wiadomo, każdy ma swoje upodobania, żeby było cieplej, żeby nie padało.. No, chyba że ktoś ma symboliczne daty i chciałby akurat w danym dniu wziąć ślub.
jeśli chodzi o nas, zdecydowaliśmy się na maj spontanicznie. Chcieliśmy koniecznie przyszły rok, niestety większość dat była zarezerwowana na sali, więc pobieramy się w maju, czyli dopiero druga połowa wiosny.. i wcale nikt nam nie zagwarantuje, że akurat będzie piękna pogoda;)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu