Przesunięty przez: Majka Pon Maj 31, 2010 09:59 |
|
| Autor |
Wiadomość |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 13:03
|
|
|
|
Ja też jestem za tym, żeby nie angażować rodziny i świadków. Ja chcę, żeby u mnie na weselu każdy się bawił dlatego wódkę będzie roznosił kelner Po co stresować gości i powierzać im dodatkowe zadania jeśli nie jest to konieczne. Uważam, że jak się płaci za zorganizowanie wesela to niech kelnerzy chodza koło nas |
|
 |
ella
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 13:38
|
|
|
|
może ktoś się nie zgodzi ale z obserwacji osób z mojej rodziny którzy wyprawiali wesele wynika, że na wielu weselach obsługa kradła. Przykro o tym mówić ale jeśli spytacie osób które juz wyprawiały wesele takie opinie się powtarzają. Wiec zeby nie było niedomówień to zwykle alkohol roznoszony jest własnie przez kogos z rodziny. Rodziców czy rodzeństwo. A ciezko jest kogos "rozliczyć" z butelek, bo cześć alkoholu rodzina wydaje gościom przy wychodzeniu. i nikt tego nie liczy.
takze ze wzgledu na zwyczaj, ze gdy goscie odchodzą czesto dostaja wałóweczke w postaci - wódki i ciasta - to jest schowana osobno, w innym pomieszczeniu, żeby nie krecic sie po kuchni. |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 16:55
|
|
|
|
W naszym przypadku przyszły Teść postawił sobie za punkt honoru opiekę nad gośćmi w postaci roznoszenia alkoholu i ani słyszeć nie chciał o innym rozwiązaniu. Więc ja nie mam zamiaru odbierać mu tej przyjemności |
|
 |
malaczarna5
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 17:39
|
|
|
|
U Nas na weselu oprócz naszych tatusiów był pan polecony od właściciela sali do roznoszenia alkoholu.Były obawy,bo to jednak zupełnie obca osoba,ale wszystko było OK!
Uczciwy człowiek i pracowity Jesteśmy zadowoleni z jego pracy na naszym weselu. |
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 17:49
|
|
|
|
Zgadzam się z ella że obsługa często kradnie. Nie mówie ze wszyscy kręcą ale często słyszalam od innych że zdażają sie takie przypadki. Ja na pewno nie bede prosić nikogo z obsługi żeby zajmował sie alkoholem.
Osobiście nie spotkałam sie jeszcze z weselem żeby kelner nosil wódke. Zawsze to był ojciec albo świadek. Zresztą nie wydaje mi sie że to jakiś przykry obowiązek bo co bardziej imprezowy tatuś to i od razu kolejeczke z gośćmi wypił i pogadał - i zawsze sympatycznie było. Ale wiadomo - nic na siłe. jesli ojciec nie chce sie tym zajmować albo nie ma głowy do tego typu obowiązków to warto kogoś poprosić - brata, kolege.
Każdy robi jak uważa |
|
|
|
 |
andzik1109
Lubię tu być

|
Wysłany: Nie Lip 25, 2010 22:53
|
|
|
|
| u nas będzie alkohol i napoje roznosił taki fajny chłopak - znajomy mojego szczęścia, który chodzi po weselach i w ten sposób dorabia sobie. jest obrotny, solidny i bardzo uczciwy (takie opinie wydali z kolei nasi znajomi, gdzie on im roznosił). a nasi rodzice będę zajmować się gośćmi i bawić się razem z nami |
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 22:03
|
|
|
|
Macie rację, że kelner może wynosić wódkę i pózniej człowiek się nie doliczy. Słyszę o tym coraz częściej A czy wypada prosić świadka o roznoszenie wódki? |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 08:45
|
|
|
|
| świadka ja bym nie prosiła, bo ma inne obowiązki, jeżeli nie ojciec to może jakiś wujek, a jeżeli nie to kolega, który nie jest gościem, ale prędzej taki kolega ci wyniesie niż kelner.... |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 16:03
|
|
|
|
jeszcze zalezy jaki kolega. jak kolega jest chamem to raczej nie zaprasza sie go na wesele. mysle ze kazdy z nas zapraszal znalomych, ale tych najbliższych, a swoich przeciez sie zna dziewczyny wyjscie jest jedno - dajecie kelnerowi np 100 szt butelek, i on ma sie z pustych rozliczyc. a jak ukradnie to juz jego sumienie obrywa po d... |
|
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Czw Sie 12, 2010 17:15
|
|
|
|
U nas alkohol roznosili Tatusiowie. Było to od razu wiadome, nie moglibyśmy zaufać kelnerce czy kogoś w tym celu zatrudnić bo to z kolei dodatkowe koszty.
Tatowie nie mieli nic przeciwko, wręcz przeciwnie spisali sie na medal, mój Tato uzyskał wśród naszych przyjaciół miano "spoko Gościa";) |
|
 |
gosiek_24
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
|
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 22:36
|
|
|
|
u nas przypuszczam że tą funkcje również będą pełnili tatusiowie ewentualnie w późniejszych godzinach "pomagał" im będzie brat naszej kucharki, któremu myślę, że możemy zaufać |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|