Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:49
Nasze ślubne prezenty
Autor Wiadomość
ka-milka
Rozkręcam się

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 09:05   Nasze ślubne prezenty

Witam was wszystkie moje Drogie Panny Młode!! :P

Jestem ciekawa czy macie listy prezentów czy jednak liczycie na inwencję gości?? Ja chciałam zrobić listę prezentów, ale jakoś mi było głupio dodawać ją np.do zaproszeń. Jednak znalazłam na to pantent!! :mrgreen: :mrgreen: Założyłam własną stronkę ślubną, gdzie zrobiłam listę prezentów. Teraz wszystcy są zadowoleni, bo goście sobie chwalą taki pomysł, a ja mam pewność, że nie dostanę np. pięciu żelazek :P
zapraszam do obejrzenia jak to wygląda http://www.joanna_wysocka...eria-wesele.pl/

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 13:18   

hej :) ja jakos nie gustuje w tego typu pomysłach :) u mnei w rodzinie nie zostało by dobrze to przyjęte, tym bardziej ze w prawie zawsze daje sie pieniądze, co jest najpraktyczniejsze :) sama sobie wybiore z Mężęm co chce, jakie chce :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 08:53   

pomysł jest dobry, ale nie na nasze spoleczenstwo-u nas jest ciezko wyegzekwować potwierdzenia przybycia na wesele wiec nie sadze,zeby lista zakupow przyjela sie bez problemu. Zaraz by bylo gadanie,ze ale wymyslili itp.Jak sie dostanie 5 zelazek, to trudno wystawi sie na allegro :mrgreen:

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 13:11   

Zgadzam się z przedmówczyniami :) u mnie w rodzinie raczej też by się to nie sprawdziło, prościej jest dać pieniądze a my i tak wydamy je na to co nam najbardziej potrzebne.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 13:13   

ka-milka, widze ze bardzo drogie prezenty wybraliscie. ja nie oważyłabym sie. z reszta, ja sama nie chcialabym uslyszec od kogos, ze ktos oczekuje ode mnie na prezent expresu do kawy za 2000 zł.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Maj 21, 2009 15:54   

Rzeczywiście, że po przeczytaniu listy tych prezentów włosy dęba stają!!! Nie wiem czy w mojej rodzinie byłoby kogoś stać na jakiś komplet do kawy za taką sumę....
My byśmy chcieli dostać pieniądze, bo to właśnie my najlepiej wiemy co z nimi zrobić;) Ale na pewno jak ktoś mnie zapyta co bym chciala to powiem misia;)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 18:40   

skoro oboje są lekarzami to już rozumiem skąd ta lista prezentów :P bez obrazy oczywiście ;)

Ula 
Zadomawiam się

Wysłany: Sro Lip 22, 2009 19:08   

Lista prezentó to dobra i praktyczna sprawa, ale w mojej rodzinie.... Ja się nawet boję reakcji na winietki na stołach! Nie wiem co na to powiedzą ludzie - zwłaszcza starsze pokolenie, a my z narzeczonym strasznie chcemy takie coś zrobić. Byliśmy na kilku weselach z winietkami uważamy, że pomysł jest jak najbardziej trafiony.

gosiek_24 
Lubię tu być

Data ślubu: 15.10.2011
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 22:22   

odświeżam temat, bo akurat o tym rozmawiałam dziś z koleżanką :) powiem szczerze, że nie jestem za lista prezentów, coraz częściej wśród znajomych spotykam się też z tym, że większość wolała by kasę jako prezent, nie ukrywam ja też. Jeżeli ktoś z gości jest z nami w bardzo dobrych stosunkach i faktycznie wie co praktycznego może nam się przydać to ok, ale wolałabym uniknąć sytuacji w której po weselu miała bym np 5 różnych kompletów garnków lub trzy roboty kuchenne albo dwa odkurzacze :) ok to wszystko przyda się w domu zwłaszcza wtedy gdy młodzi od razu po weselu idą na swoje tak jak my, ale pewne rzeczy wchodzące w skład wyposażenia mojej kuchni wolałabym kupić sama. Żeby jakoś rozwiązać ten problem umówiłam się z siostrą, która na pewno będzie kupowała nam prezent a nie dawała kasę, że zakupu dokona już po weselu, kiedy mniej więcej będę wiedziała co mi potrzeba. Pomysł uważam że trafiony ale tylko w przypadku bliskiej rodziny tak jak np tu mojej siostry.

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 23:02   

No ja osobiście uważam że lista prezentów to dobra sprawa, jeśli oczywiście nie znajdują sie na niej jakieś mega drogie rzeczy na które gości nie stać. Ale pozwala to właśnie unikać podwójnych żelazek itp. tylko nasz cudny kraj oczywiście uważa że to jest w złym smaku u ludzie boją się tego, a szkoda :(

luizap 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 12:37   

mi lista prezentów sie nie podoba i to nie chodzi o zły smak, ale ja nie lubie mówic komuś co chciała bym dostać, bo mam obawy że powiem cos co dla mnie bedzie nie za drogie a dla kogos tak. dla mnie to troche zenująza sprawa.

brightening 
Zadomawiam się

Data ślubu: 12.05.2012
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 15:21   

ja zgadzam się z luizą.
to nie chodzi o to, że nie idę z postępem czasu itd. bo na swoim weselu np. chcę winietki dla gości, co jest jeszcze rzadko spotykane na polskim weselu...
uważam, że lista prezentów to takie troche 'hop do przodu' ze strony nowożeńców..i jakoś nie przemawia do mnie. my na pewno się na to nie zdecydujemy.
dla mnie żelazko za 150 zł może być ok, ale inni mogą nie znaleźć nic na takowej liście, co mogliby sprezentować młodym..
a z resztą u mnie w rodzinie (co wynika z moich obserwacji) prezent rzeczowy jest dawany baaaaardzo rzadko. kiedyś tak - teraz młodzi chyba po prostu wolą pieniądze, o których sami zdecydują na co wydadzą..

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu