Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Drink bar na weselu
Autor Wiadomość
Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 17:23   

O tak, jak sie nie ma odpowiedzi to najłatwiej komus dogryżć ;)
Jak wspomnialam, moi goscie nie są ograniczeni manualnie ani umysłowo i czytac potrafią więc drinki sobie przyrządzą.
Milka, zapraszam poziom wyzej 8-) Bo ja sie w pstryczki słowne bawic nie będę ;)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 18:29   

ja też zamierzam zrobić coś w stylu drink baru bez barmana... również tnę koszty a grosz do grosza i się uzbiera a już teraz jak podliczyłam to wyszła kosmiczna suma... już szukam przepisów na fajne proste drinki które każdy głupi może zrobić:) a jak nie to będą stały również gotowe drinki w stylu sobieski czy izzi to dla tych którym nie będzie chciało sie zrobić drinka. a martini i plasterek limonki do tego to każdy potrafi zrobić...nasza polska mentalność jest taka ze zastaw sie a postaw sie...może w zyciu ma sie jedno wesele i o to właśnie chodzi ze każdy chce zorganizować je jak sobie wyarzył w dzieciństwie...chcesz to wynajmiesz barmana jak nie to nie, niektórzy organizuja pokaz fajerwerków a jakby mi sie zamarzyło występ czipendelsów(nie wiem jak to sie pisze) to bym miała pokaz czipendelsów i nie ważne co by na to powiedzieli inni!!!

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 20:39   

Kasiek, gdybys miala jakies fajne przepisy na drinki to podeslij mi na priv :mrgreen: Ja niebawem zerkne co sie da przyrządzic z alkoholi, ktore juz zakupilismy (choc kupowane byly tez pod kątem ich "mieszalnosci" ze sobą).

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 20:48   

Lizii możesz dokupić jeszcze Malibu (ja uwielbiam ;) ) i sok ananasowy, takiego drineczka robi się bardzo łatwo i jest pyszny. Może być też z mlekiem to już masz dwa drinki :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Wrz 22, 2009 21:35   

O! dobry pomysl! Jakos Malibu nie przyszlo mi do głowy, a uwielbiam kokosa z ananasem wiec drink jak znalazł dla mnie :) Mleczko można postawic w jakims dzbanuszku.. pychotka :mrgreen:

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 08:51   

wiecie co,tak sobie mysle,ze mleczny drink to nie najlepszy pomysl-moze kogos przy takim weslenym jedzeniu rozbolec brzuch-mleko to mleko:)ale malibu z sokiem ananasowym lub grejfrutowym jest rownie przepyszne:)

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 08:55   

narzeczona napisał/a:
Ja nie uważam jakoby barman na weselu był nieporozumieniem, nie każdy lubi pić czystą wódkę czy bimber, nie wyobrażam sobie też niektórych moich ciotek z piwem w ręku i większość gości na pewno będzie zadowolonych że mają wybór. Osobiście byłam już na trzech weselach na których był barman i według własnych obserwacji mogę stwierdzić że to bardzo trafiony pomysł,prawie wszyscy woleli kolorowe, cieszące oko i smaczne drinki niż wódkę ze stołu. Sama wole wypić dobrego drinka czy malibu, a do tego dzieci będą zachwycone bo barmani przygotowują też dla nich kolorowo podane soczki. Więc nie wiem gdzie tu to nieporozumienie i nie sądzę żeby barman ujmował coś tradycji.

Po 1.napisalam,ze to jest tylko moja opinia.Po 2.napisalam,ze bimber i piwo to dodatek do stolu wiejskiego-a nie alkohol główny,z ktorym ciotki beda biegac po sali.Po3.slyszalam,rozne opinie na temat barmana na weselach i byly one podzielone, rowniez mlodzi mowili,ze to nie byl zbyt udany pomysl-wydali kase i tyle.Po.4jak ktos zamierza miec barmana,stol do drinkow to prosze bardzo-nikomu przeciez nie zabronilam w moim poprzednim poscie.

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 08:57   

a to dla Liziii: http://www.e-drinks.com.pl/drinki/ mysle,ze znajdziesz cos interesujacego :D Zycze smacznego probowania przepisow :P

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 10:59   

ja bym bardzo chciała mieć barmana z moich obserwacji weselnych-to sie dobrze sprawdza, właśnie głownie panie, ja wódki nie lubię piwa tym bardziej, a drinka chętnie wypije. ale zobaczymy jak wyjdzie nam z finansami, coraz częściej myślę nad kupnem gotowych drinków jak sobieski czy brezzer- nie będzie tak efektowne ale wydaje mi się ze nie utraci na tym nic wesele. a troszkę pieniążków zostanie w portfelu

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 19:40   

My zrobimy taki slodki stół - ciasta, owoce i jakiś "kolorowy" alkohol. Żadnych barmanów. Zreszta moj brat jest barmanem to jak będzie miał ochotę to sporządzi komuś jakiegos wypasionego drinka.
Zamawianie barmanów to tylko niepotrzebny wydatek - moim zdaniem....

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 20:23   

ella, ja tez myslalam nad drinkami typu sobieski impress, ale mama akurat byla na weselu gdzie byly tylko takie "drinki" i tak: mlodzi ludzie, glownie panie, chetnie kosztowały roznych smaczkow, za to starsi goscie omijali to szerokim lukiem. Moze to taki typ ludzi, a moze ten wiek.. :roll: No i niestety w tych napojach niemal nie czuc alkoholu, wiec łatwo sie nimi zakrecic 8-)
Dzis zerknelam na ceny malibu, i przy najblizszej okazji zakupie buteleczke :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 23:30   

my planujemy tak różnorodne alkohole, ze zbędny będzie dla nas wydadet na kogos do robienia drinków. dla mnie to taka chwilowa moda, kiedys była tylko gorzałka i wino i kazdy był zadowolony :) dla osob niepijących wódki będą wina, nalewki, likiery, a także drinki- smirnoff, bols i in. kazdy znajdzie cos dla siebie.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu