Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:51
płacenie orkiestrze
Autor Wiadomość
Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 15:21   

faktycznie taki jest zwyczaj, że orkiestra dostaje jedzenie. ale też kazdy umie liczyc. ja mam 5osób w orkiestrze barmana, fotografa i kamerzyste w sumie 8 osób = 4 pary a wiec nie taki pikuś. nie myslałam o tym wczesniej ale teraz sobie mysle ze to jest bardziej do negocjacji z zespołem tzn. mozna próbować sie targować przypominajac o tym że dla nas młodych to tez jest koszt.

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 15:23   

też sobie tak pomyślałam, ze kiedys normą było ze orkiestra na weselu pije. teraz dużo osób zastrzega że nie mogą pic alkoholu albo w minimalnych ilosciach tylko sie daje. wiec to ze płaci sie za jedzenie orkiestry też moze kiedys sie zmieni.

martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 12:54   

ja tez mam 5 osobowa orkiestre plus kamerzysta i byc moze (jeszcze tego nie wiemy do konca) fotograf wiec 7 osob z tym ze fotograf i kamerzysta nie na cala noc. Ale z tego co pamietam w naszej sali placi sie polowe za orkiestre. Tak ogolnie to nigdy wczesniej o tym jakos nie myslalam ze to tyle sie placi, jak robilismy liste gosci to liczylismy orkiestre i kamerzyste jakos tak naturalnie. No cóz taki jest zwyczaj, ja nie bede za bardzo w to wnikac ani nic bo z zespole bedzie grało dwóch moich dalszych kuzynów z którymy sie znam dosyc dobrze i traktuje ich po trosze jak gosci:)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 08:43   

najedzona orkiestra to i dobrze będą grać nie ;) ja na szczęście robie wesele ze swoimi kucharkami i to nie będzie duży koszt dołożyć pare osób z orkiestry czy kamerzyste więc oni napewno dostaną to co wszyscy goście :)

monteskiusz 
Rozkręcam się

Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 11:58   

tak jest, jak można orkiestrze nie dać nic jeść

justynan01 
Zadomawiam się

Data ślubu: 6.10.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 21:55   

szczerze to ja w sumie nie słyszałam żeby ktoś głodził orkiestrę lub kamerzystę czy fotografa, fakt faktem oni są w pracy, ale jak inni ludzie jedzą to oni tez by coś zjedli, a tez wiadomo polak głodny, polak zły :P
a co do alkoholu to różnie bywa, teraz coraz częściej się zdarza, że orkiestry są nie pijące... ale na razie się to tylko zdarza
faceci z mojej orkiestry piją jak smoki :D ale za to trzymają fason całą noc i dobrze grają i bawią ludzi i to najważniejsze :D

Honey 
Zadomawiam się

Data ślubu: 15.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 22:10   

Hmmm ja też mam takie problem ponieważ ja płace 190zł za talerzyk+4 osoby z orkiestry,dwóch kamerzystów i fotograf i barman czyli 8 dodatkowych osób więc wychodzi 1520 zł więc jak dla mnie to duża kwota a orkiestra i tak dużo bierze bo prawie 5000 i jeszcze nie chcieli nic spuścić z ceny.. Co innego jak wesele organizuje się samemu a inaczej od talerzyka.

justynan01 
Zadomawiam się

Data ślubu: 6.10.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 22:30   

no to faktycznie Honey nie masz lekko
może zagadaj z właścicielem sali i ugadaj że za orkiestrę i resztę osób po połowie ceny, na niektórych salach właściciele tak robią

no ja płacę 150zł od talerzyka orkiestre 4 osobową +kamerzysta i fotograf
tyle że moja orkiestra bierze 2100zł:)

Miniek 
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 22:43   

ja w umowie mam że za fotografa kamerzystę zespół płacę jak za dzieci 4-12 lat czyli 75% ceny talerzyka... ale mnie też przerażało to że np. zespół 5 osobowy + foto + video to grubo ponad tysiąc i tak wychodzi... Uważam że To są ludzie w pracy owszem należy ich poczęstować obiadem, stół zastawić przystawkami i ciastem może po północy dać jeszcze jedno danie ciepłe... nie są oni gośćmi weselnymi i chyba nie do końca powinniśmy ich tak traktować... (niestety są właściciele sal, którzy traktują te osoby własnie jak gości weselnych i pobierają opłatę 100% jak za gościa) co do alkoholu... uważam, że można postawić im alkohol... ale to już zależy od osoby czy będzie pic czy nie... gdybym ja w pracy piła to bym ją straciła...taka jest prawda... chociaż na ostatnich weselach jak byłam to przez całą noc schodziła im butelka czasem 2...także kulturalnie ;)

presariof500 
Zadomawiam się

Data ślubu: 3.09.2011
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 10:50   

My płaciliśmy za orkiestrę, fotografa i kamerzystę normalnie od talerzyka. I mam podobne zdanie co Miniek, że stół powinien być nakryty podane pierwsze danie ciepłe i może coś po tym.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 12:33   

tez myślę ze zespół i foto i video powinni miec wydany obiad, przystawki zimne i pozniej kolo polnocy cos i nad ranem :) oni nie tańcza wiec nie musza wiele jesc :)
ostatnio moja kucharka mi opowiadała, ze zespol jak sie rozkładał to juz zyczył sobie cos do jedzenia, a pozniej tylko dopytywali kiedy danie :) czy moze im cos odgrzeja bo oni jak było danie to grali itd :) normalnie usmiała się z nich ze szok. ale dobrze bawili gości, mlodzi nie narzekali to i ona nic nie mowila, ale jakby tak lipnie grali to by poszla i sie na nich poskarżyła :D hhihih

Miniek 
Lubię tu być

Data ślubu: 01.06.2013
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 12:45   

heh podobną historie opowiadała mi właścicielka sali, gdzie mamy wesele... że kucharki rozkładały jedzenia na stołach młodzi w Kościele a członkowie zespołu "wpadli" na kuchnie i żeby im rosołku podgrzać i może jakieś 0,5 lita młodzi dla nich zostawili na rozgrzanie... szok!!! ;D hahaha ...

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu