Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 11:51
DJ NA WESELU?
Autor Wiadomość
Barney 
Zadomawiam się

Data ślubu: single ;)
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 08:43   

agusia_najlepsz napisał/a:
Co do przeciwnikow dj bo puszcza muzyke z cd to ile jest zepsolow ktore puszczaja muzyke z dyskietek i udaja,ze graja i to Wam nie przeszkadza?
Niestety, masz rację, ludzie po prostu nie słysza, a nawet jak zespoł gra z dysku to i tak przekonuja innych i siebie samych ze to na zywo.
- jak grali?
- na żywo
- a ilu ich było?
- 2 i wokalistka

Ale dzis bardzo trudno jest oddzielic zespoły grajace z półplaybacku od tych z full playback, niektorzy maja wgrane wokale, niektorzy graja/spiewaja czesc imprezy z dysku a czesc na zywo i dogrywaja, zalezy od utworu.

pieguska, tobie własciwie sa niepotrzebne nasze opinie, juz wybrałas dj-a, to ci pasuje, czekamy teraz na twoja opinie po weselu ale popytaj tez gosci co sadza o weselu z dj-em.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pią Maj 15, 2009 21:12   

za rok wam powiem:) a co do pytania gości....hmm to ostatnia rzecz jaka bym zrobila...bo ilu gosci tyle opinii...wszystkim nie da sie dogodzic nigdy...dj i ja z moim narzeczonym zrobimy wszytko by goscie milo wspominali nasz ślub i wesele, na ile sie to uda powiem juz po uroczystosci:)

madleine 
Rozkręcam się

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 18:53   

u mnie na weselu grał dj wodzirej i mimo obiekcji przed weselem goście bawili się świetnie. Wielu sceptyków zmieniło zdanie i stwierdziło że na tak fajnym weselu jeszcze nie byli. Z mojej strony mogę powiedzieć tyle że razem z mężem jesteśmy zadowoleni i uważamy że to była słuszna decyzja :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 00:05   

ja byłam na weselu gdzie grał Dj i mi sie nie podobało to rozwiązanie. jestem tradycjonalistką, moze dlatego :) lubie tradycyjne orkiestry, a dj'owanie do mnie nie dociera :D

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 00:44   

Ja bylam zarowno na przyjeciu weselnym gdzie grała...wieża :lol: , jak i na takim gdzie byl DJ. Muzyka z kaset - hmm, grały w kółko 2 kasety, kawalki znane, bo glownie disco polo, ludzie chetnie tanczyli ale nie bylo komu zabawiac tlumu. W efekcie ja i starszy mielismy byc chyba wodzirejami, co nam sie nie udalo (on wyemigrowal przed 00, ja mialam poprowadzic oczepiny o ktorych nie mialam pojecia bo nie jestem typem weselnym :shock: ).. Ogolnie w miare..

A Dj.. to bylo z 7 lat temu. Ale chlopak byl przygotowany na to dla jakiej publiki bedzie puszczac kawalki.. Wiec lecialy i piosenki "Daj mi te noc", "jestes szalona" itp.. Ale byly tez utwory typowo dyskotekowe, tj ówczesne techno itp.. I niestety goscie woleli typowe ludowe przyspiewki i przygrywki, ktore zwykle serwuje orkiestra.. Wiec na parkiecie byl luz, ludzie woleli siedziec za stolami i plotkowac ;) Za to mlodziez chetniej podrygiwala.. A wiecej nie pamietam bo dawno to bylo, a ja wtedy uciekalam przed jednym takim co koniecznie chcial ze mna tanczyc :lol:

Moje zdanie - wszystko zalezy od tego jaki Dj i co bedzie grac. Jesli mloda para sie kogo zaprosi i przy jakiej muzyce goscie sie chetniej bawia, pewnie nawet wybierajac Dj'a beda mogli ustalic taki repertuar ktory przypadnie pod szersze gusta :) Ja jednak wole orkiestre.. mysle ze wesele to tak specyficzna impreza, ze nie nalezy mieszac tego klimatu z typową dyskoteką. Bo na techno party mozna isc w kazdy weekend, a wesele jest tylko jedno (a na nim "czerwone i bure", "prawy do lewego" i "cztery razy po dwa razy" 8-) )

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 20:04   

niedawno byłam na weselu z dj w Radomiu. i moim zdaniem dj - pełniący funkcję wodzireja spisał się lepiej niż niejeden zespół. non stop wymyślał coś co integrowało wszystkich, przy czym obyło się bez żenujących konkursów, przy stołach grał na akordeonie. ale choć ja byłam pozytywnie zaskoczona, to część gości początkowo tak sie zachowywała zachowawczo ale ostatecznie się rozkręcili ;) tak więc dobry dj sobie poradzi. fajnie jak jest takim wodzirejem przy tym.

jasnoluska 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.04 2012
Osoba prywatna
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 08:09   

Miałam dj'a na swoim weselu. Wyszlo genialnie :) Bardzo duzo osob bylo negatywnie nastawionych, a po weselu mowili nam, ze spodziewali się zupelnie czegos innego i ze bylo swietnie. Nawet moja babcia byla zadowolona i zostala do ok. 3 nad ranem :) Dj gral rozne typy muzyki. Zostawilismy mu dowolnosc, wybralismy tylko piosenke na pierwszy taniec. Tak więc muzyka byla przekrojowa. Kazdy znalazl cos dla siebie. Nad ranem gdy zostali prawie sami mlodzi zaczal grac wiecej nowoczesnych kawalkow. Swietnie prowadzil tez oczepiny i zabawy. Fajnie wyszedl tez poczatek z powitaniem chlebem i sola itd. Przy zabawach bylo bardzo duzo smiechu ;) Jesli chodzi o zabawe przy stolach to kiedy ludzie zaczynali spiewac puszczal wszystkie przyspiewki z plyty, a sam wychodzil do ludzi z mikrofonem. Jak ludzie przy stolach nie spiewali to sam zaczynal jakas zabawe i przyspiewki. Potem były tez pociągi i inne takie między stolami jak ludzie się rozkrecili. Nie jestem zwolenniczka typowych wesel z harmonia i ludowymi przyspiewkami i zawsze zle sie czulam na weselach gdzie przy jedzeniu nad glowa grala mi orkiestra. Mialam nawet jedna dosyc nie przyjemna sytuacje... Jakbym wiedziala jaki to byl zespol to bym im wystawil,a opinie w ich temacie.... :/ Ale wiadomo, ze wesele jest w większości dla gości i o nich tez trzeba myslec. Więc wybralismy z dj opcję z przyspiewkami i wszystkimi tradycyjnymi zabawami. Mysle, ze warto sie zastanowic nad weselem z dj. W naszym przypadku baaaardzo sie sprawdzil i jakbym miala wybierac jeszcze raz to wybralabym tak samo. Kazdemu bede go polecac.

Acha zapomnialam dodac, ze jeśli ktos ma takie zyczenie to dj moze ze soba zabierac chyba 2? osoby z instrumentami, ktore graja przy stolach na zywo.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu