Przesunięty przez: Mathie Pią Sie 28, 2009 11:51 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Barney
Zadomawiam się

Data ślubu: single ;)
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:32
|
|
|
|
| dolorka napisał/a: | pieguska znasz moje zdanie tez bylam na weselu gdzie byl dj no nie powiem zeby bylo tak zle, ja sie dobrze bawilam chociaz wiadomo ze starsi ludzie sa przyzwyczajeni do orkiestry no ale coz wszystkim sie nie dogodzi ja osobiscie wole orkiestre. pozdrawiam | Hmmm... tu jest kwestia że muzykę. która puszcza dj mamy na codzień, natomiast zespołu nie, to własnie tworzy atmosfere wesela, jak chce dja -ide na disco, posłuchac muzyki -na koncert, wesele -zdecydowanie zespoł, ale dobry, nie non stop umpa umpa disco polo z playbacku plus pedalski wokal, tez czasem z playbacku. |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
|
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 18:56
|
|
|
|
| rzecz gustu, a na temat gustu sie nie dyskutuje. poza tym zgodze sie z toba Barney ze disco i koncert maja swoj klimat, i niekoniecznie pasuje on do uroczystosci weselnej. ale sa tacy dj'e ktorzy potrafia rozgraniczyc disco od wesela i innych uroczystości. ja wybralam dj'a, ktory nie robi z wesela dyskoteki, po prostu puszcza piosenki w oryginalnym wykonaniu!!!-na tym zalezy mi najbardziej by nikt nie fałszował i nie spiewał na jedna nute! dj ktorego wybralam nie mixuje piosenek itp. bo ma a uwadze różnorodnosc gosci na weselu. poza tym ma umiejętności wodzierejskie dzieki ktorym bedzie mogl ciekawie poprowadzic zabawe i rozruszac towarzystwo;) dlatego nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze tylko orkiestra nadaje klimat weselny, bo to nie prawda, dj tez mzoe zagrac polke i oberka-typowe orkiestrowe kawalki weselne. takze polecam jak najbardziej dj'a osobom ktore chca po prostu sluchac oryginalnych wykonan ulubionych piosenek;)pozdrawiam:) |
|
 |
Barney
Zadomawiam się

|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 09:23
|
|
|
|
Ale sa zespoły które nie fałszuja i nie spiewaja na jedna nutę no i powtorze: oryginalne wykonania mam na codzien w radiu i tv i czasem juz nimi rzygam. Wole zespol, chocby niedoskonały ale na zywo a na weselu to juz obowiazkowo, dj do wesela mi nijak nie pasuje. Polka i oberek puszczone z płyty? O nie, to jak sex przez internet ale rozumiem ze niektórym moze sie to podobac . |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 20:15
|
|
|
|
| ty lubisz tak a ja i co niektórzy lubią inaczej. twoje porownania i "rzyganie" sa niesmaczne. kazdy ma swoje upodobania i nie wolno ci tego komentować w tak niesmaczny sposob. |
|
 |
narzeczona
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 21:15
|
|
|
|
Różne są gusta, jednemu się podoba błoto innemu złoto . Ja jednak nie zdecydowałabym się na dj. Wesele to jest wesele a nie dyskoteka. Oryginalnych wykonań to ja mogę posłuchać sobie w domu, jadąc samochodem czy wybierając się na imprezę. A w tą jedyną noc chciałabym mieć dobry zespół grający i śpiewający na żywo (chociaż wiem że teraz coraz mniej zespołów gra na żywo). To według mnie tworzy klimat wesela.
Mam porównanie bo byłam na weselu, które prowadził dj i czegoś mi tam brakowało. |
|
|
|
 |
Barney
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 07:30
|
|
|
|
| pieguska napisał/a: | | ty lubisz tak a ja i co niektórzy lubią inaczej. twoje porownania i "rzyganie" sa niesmaczne. kazdy ma swoje upodobania i nie wolno ci tego komentować w tak niesmaczny sposob. | Nie przesadzajmy, wolno mi, nikogo nie obrażam, forum jest publiczne, natomiast Tobie może się to nie podobać.
Sorry, nie miałem innego słowa na określenie uczucia ktore towarzyszy mi słuchajac ciagle tej samej mdłej radiowej papaki. |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 08:32
|
|
|
|
oczywiscie ze wolno ci komentowac ale nie w taki sposob. to jest forum publiczne, dlatego istnieje pewna etykieta wyrazania sie.
"Różne są gusta, jednemu się podoba błoto innemu złoto" (jak napisala narzeczona) JESZCZE RAZ PRZYPOMINAM- KAŻDY MA SWÓJ GUST- I NIKOGO NA SILE NIKT NIE PRZEKONUJE. nie ma co dyskutowac na ten temat- bo staje sie to jałowe. otworzylam ten temat po to by ludzie, ktorzy byli na weselu z dj'em mogli opowiedziec swoje wrazenia (co im sie podobalo a co nie) i jakie jest ich zdanie NA TEN WŁAŚNIE TEMAT., wyrazone oczywiscie w kulturalny sposob. dlatego nie ma sensu pisac co sie komu podoba- bo nie taki byl cel tego tematu.
Narzeczona napisałas ze czegos ci brakowało: powiedz czego. Bo samo określenie "czegoś" nic mi nie mówi. |
|
 |
narzeczona
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 17:39
|
|
|
|
Narzeczona napisałas ze czegos ci brakowało: powiedz czego. Bo samo określenie "czegoś" nic mi nie mówi.
Czego mi brakowało? Atmosfery wesela, której dj niestety nie potrafił stworzyć, i nie chodzi o to czy był profesjonalny czy nie. Mam na myśli to że nic nie zastąpi muzyki i wokalu na żywo. Wesele to taka uroczystość, która według mnie musi mieć odpowiednią oprawę. Jak dla mnie muzyka z płyty jest dobra na zwykłą imprezę, na pewno nie na wesele. |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 19:04
|
|
|
|
ook argument nr 1: nie ma atmosfery weselnej. dzieki.
czekam na kolejne opinie osób, które bawily sie na weselu z dj'em.:) |
|
 |
mia
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 13:27
|
|
|
|
ja wolę orkiestrę, ale co do dj, w zależności jakiego się trafi. Mi nie przeszkadza muzyka z płyt, ale jak byłam na weselu i puścili na wejscie młodych sto lat z płyty, to dla mnie było przegięcie.
Na innym weselu był dj i było okej, aczkolwiek zaczął puszczać jakieś biesiady po pewnym czasie i nie dało sie bawić.
Jeżeli dj jest zarówno wodzirejem to impreza powinna być udana, a jak to jest zwykły chłopaczek co sobie puszcza piosenki, to raczej nie bardzo. |
|
|
|
 |
agusia_najlepsz
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 14:24
|
|
|
|
Ja również byłam na weselu gdzie był dj. Było to chyba z 5 lat temu w Lublinie-no więc...wszystko zalezy od gości Były konkursy, oczepiny, przyspiewki-ale niestety puszczane tez z cd-jednak przyspiewki to przyspiewki- dobrze, ze bylo pare osob ktore potrafily rozkrecic towarzystwo, bo niestety dj nie umial,a moze mu sie nie chcialo?
Jezeli dj potrafi dobrze zabawic gości, to nie widze problemu. Ja również bralam pod uwage dj, ale ostatecznie zdecydowalam sie na zepsol z perkusja. Co do przeciwnikow dj bo puszcza muzyke z cd to ile jest zepsolow ktore puszczaja muzyke z dyskietek i udaja,ze graja i to Wam nie przeszkadza?Uwazam, ze lepszy dj i puszczanie cd niz puszczanie z dyskietek i falszujaca wokalistka/wokalista. |
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 16:53
|
|
|
|
| dziekuje agusia_najlepsz:) ja mam dj'a ktory ma rowniez umiejetnosci wodzirejskie i potrafi kierowac zabawa:) jest wszechstronnie uzdolniony a przyspiewki itp. i sto lat spiewa na zywo z harmonia i tamburynem, na weselu pracuje w duecie z żona;):):);)czekam na kolejne opinie odnosnie wrazen z wesel na ktorych byl dj:)pozdrawiam:) |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|