Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 12:12
Osobny stół dla dzieci?
Autor Wiadomość
dolorka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24.04.2010
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 14:12   Osobny stół dla dzieci?

wlasnie z tym tematem zwiazany jest moj problem, bo kto jest jeszcze dzieckiem a kto juz nie? czy 16-latek powinien usiasc z doroslymi? czy pasuje posadzic taka mloda osobe z kilkuletnimi dziecmi? a najlepsze jest to ze w mojej rodzinie jest 16-latka ktora ma starszego chlopaka wiec napewno usiadzie przy stole z doroslymi wiec dlaczego mialabym sadzac innego 16-latka, ktory przyjdzie bez osoby towarzyszacej, z dziecmi? i czy w ogole robic taki stol? oczywiscie obydwie rodziny maja inne zdania na ten temat i podejrzewam ze tak czy tak to i tak komus nie bedzie pasowalo tak wiec prosze o rady i wasze pomysly.
z gory dziekuje

viki 
Rozkręcam się

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 19:52   

Moim zdaniem osobny stół dla dzieci nie jest koniecznością. Tak jak wspominasz
dolorka napisał/a:
bo kto jest jeszcze dzieckiem a kto juz nie?
trudna to kwestia do rozstrzygnięcia. Poza tym taki nastolatek(ka) może poczuć się urażony, że musi siedzieć z maluchami. Na moim weselu nie będzie co prawda dużo maluchów ale postanowiłam, że wszyscy będą równo traktowani, więc polecam to samo ;)

srebrna05
Rozkręcam się

Wysłany: Pon Lut 16, 2009 22:07   

hej, u mnie ten problem bedzie rozwiązany w ten sposób, że osoby ktore ukonczyly gimnazjum uznane są juz za oosby dosrosle. Wesele jest w sierpniu więc nawet prasząc w czerwcu osoby z 3 gimnazjum zaliczone bedą juz do dorosłych. Osoby te dostaną także zaproszenie z osobą towarzyszącą, wiadomo juz ze nia kazdy z niego skorzysta ale przynajmniej nie poczuje sie urazony :) ) pozdrawiam

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 08:16   

Jak się wynajmuje salę to właściciel mówi: np.ze osoba dorosła 120 zł a dziecko do 12 lat 80 zl:)wiec mozna miec problem rozwiazany, ale z drugiej strony w dzisiejszym świecie taki 11 latek moze sie obrazic za nazwanie go dzieckiem :mrgreen:

dolorka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24.04.2010
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 19:53   

dzieki dziewczyny za rady ;)
pozdrawiam

blondyneczka
Zadomawiam się

Data ślubu: 13 luty 2010
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 23:16   

Słyszałam że stół dla dzieci jest robiony dla nich w wieku od 8 do 12 lat bo mniejsze dzieci mogą chcieć siedzieć przy rodzicach lub rodzice takie malucha np. 5 lat nie posadzą samego przy stole a iwększe dzieci mogą się czuć obrażone.

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 09:03   

A ja np nie planuje zapraszac 16-latków z osobami towarzyszącymi. Wiem ze mlodziez w tym wieku chodzi z zadartym nosem i czesto mysli ze pozjadala wszelkie rozumy.. ale nie dajmy sie zwariowac. Planuje zaprosic z rodziny kilka osob w tym wieku i mysle ze swietnie beda sie bawic w swoim gronie - bo sie znają i lubią. A gdyby przyszli parami - coz, roznie byc moze.. Poza tym to jest dodatkowy koszt..
A maluchy usadziłabym blisko rodziców, nawet takie 12-letnie. Wiadomo ze predzej czy pozniej i tak im czmychna i zaczna biegac po parkiecie i ogrodku :D

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:59   

Kazdy z nas mial kiedys 16 lat i uwazam ze takie podejscie do sprawy jest chore. To ze ktos ma 16 lat nie rowna sie z tym ze jest nie dojrzaly i nie ma prawa bawic sie ze swoim chlopakiem/dziewczyna-zwlaszcza jesli chodza ze soba dlugo. Watpie, czy byloby Ci milo gdyby na wesele zaprosili Cie bez partnera-tylko dlatego ze ktos uwaza ze zadzierasz nosa.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 12:21   

ja mam w rodzinie 16-18 latków i będa juz zapraszani z osobami tow. samych zapraszam poniżej 16 lat i nie chodzi o zadzieranie a o to ze to dzieci jeszcze :) sama byłam raz na weselu jak miałam 16 lat bez os tow i mimo rodziny zle sie czułam;/

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 18:06   

ja jak miałam 15 lat to nie zostałam zaproszona na wesele mojej siostry ciotecznej bo ciocia powiedziała że robia wesele bez dzieci :D :D to dopiero byłam zła hehehe ja też 16-latków zapraszam z os. tow. wkońcu to już licealisci z kim sie maja bawic i tanczyc z rodzicami?? hehe ;)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 23:06   

agusia_najlepsz napisał/a:
Kazdy z nas mial kiedys 16 lat i uwazam ze takie podejscie do sprawy jest chore. To ze ktos ma 16 lat nie rowna sie z tym ze jest nie dojrzaly i nie ma prawa bawic sie ze swoim chlopakiem/dziewczyna-zwlaszcza jesli chodza ze soba dlugo. Watpie, czy byloby Ci milo gdyby na wesele zaprosili Cie bez partnera-tylko dlatego ze ktos uwaza ze zadzierasz nosa.

Agusia - jak mialam 16 lat chodzilam na wesela bez osob towarzyszących i wcale nie czułam się z tego powodu pokrzywdzona. Po 1 dlatego, ze to byly wesela w rodzinie i znalam wiekszosc osob. Po 2 bawilismy sie w swoim mlodziezowym gronie bez zadnych problemow. W moim przypadku tez tak bedzie - osoby w wieku ok 16 lat tez są z mojej najblizszej rodziny wiec beda znac wiekszosc osob na weselu, poza tym bedzie ich kilkogo, a skoro się dobrze znają i lubią, to mysle ze swietnie sie ze sobą beda bawic.
Po 3, niestety, ja nie zyje na kokosach i musze brac pod uwage, ze 6 osob w wieku dorastania + 6 ewentualnych osob towarzyszących dla nich, to juz 12x140. A nie wypada mi zaprosic cioci bez wujka tylko dlatego ze nie chcialam urazic kuzyna ktory pol dnia spedza w szkole a drugie pol przed komputerem i w nosie ma wynurzanie nosa z domu, o kontaktach z rowiesnikami nie wspominając ;)
Mysle ze mozna sie obejsc takze bez komentarzy typu "to jest chore" Bo kazdy ma swoje poglądy i ja nie kaze tobie zapraszac swoich gosci z towarzyszami czy bez. Napisalam tylko, ze ja osobiscie podchodze do tej kwestii w ten, a nie inny sposób :roll:
A co do "dluzszego chodzenia ze swoim chlopakiem/dziewczyna" - wybacz, ale niestety wsrod moich gosci nie ma nikogo w wieku 16 lat kto DŁUZEJ niz kilka tygodni z kims chodzi ;) Bo to taki wiek, ze malo ktora osoba pisze sie na powazny :lol: związek..

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 11:22   

W wieku 16 lat, ja już miałam związek z rocznym stażem-a w przsyszłym roku powiemy sobie sakramentalne tak. Jak widać w wieku 15, czy 16 lat można spotkać miłość na całe życie i takich osób jak ja mój narzeczony jest bardzo dużo. Ty masz swoje zdanie ja mam swoje i uwazam,to za chore. Ja nie bede miec takich problemow, bo mlodziez, ktora zapraszam 16 lat ma dawno skonczone.
"A nie wypada mi zaprosic cioci bez wujka tylko dlatego ze nie chcialam urazic kuzyna ktory pol dnia spedza w szkole a drugie pol przed komputerem i w nosie ma wynurzanie nosa z domu, o kontaktach z rowiesnikami nie wspominając"co ma kuzyn do wujka skoro to maz cioci? Z reszta to nie moja sprawa. Temat byl zapodany,zebysmy mogli sie wypowiedziiec, wiec skorzystalam z tego prawa.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu