Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Mathie
Pią Sie 28, 2009 12:12
Osobny stół dla dzieci?
Autor Wiadomość
narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 00:40   

Ja też nie wiem co z tym stołem dla dzieci, wcześniej w ogóle nie brałam go po uwagę, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać. Policzyłam wszystkie dzieci w rodzinie i wyszło mi ok 18 tylko z mojej strony. I teraz chciałabym uniknąć sytuacji że dzieci posiedzą obok rodziców chwile po czym pobiegną się bawić a przy stole pozostaną puste miejsca. I będzie para ludzi, dwa wolne krzesełka, następne małżeństwo jedno wolne, jeszcze następne i trzy puste miejsca. Wiecie o co mi chodzi, wydaje mi się że takie rozwiązanie nie będzie dobre dla integracji gości. Dlatego chyba jednak zdecydujemy się na ten osobny stół.

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 09:06   

u nas na weselu był osobny stół dla dzieci i sprawdził się. Choć, co ciekawe obsługa nam odradzała sadzanie osobno dzieci. Podane mieli np. kotlety z piersi zamiast schabowych, na stole dodatkowo stały chipsy których nie było na innych stołach. były dla nich przygotowane "drinki" bezalkoholowe. Przewidziany był dla takich dzieci w wieku przedszkole- podstawówka. Młodzież z gimnazjum już była przy stołach z dorosłymi a młodzież licealną zapraszaliśmy z osobami towarzyszącymi. a i tak młodzi się bawili razem, niezależnie od tego czy ostatecznie przyszli w pojedynkę czy z osobą towarzyszącą.

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:26   

u nas na weselu nei bedzie osobnego stolu dla dzieci.
po pierwsze dlatego ze w naszych rodzinach nie ma ich zbyt duzo, a po drugie nie wiem jak to rozwiazac organizacyjnie. nie chcemy nikomu niczego narzucac, gdzie kto ma siedziec.
i dziekuje bo dzieki waszym radom wiem juz jak rozwiazac kwestie osob towarzyszacych - poprostu od 16 lat bedziemy dawac zaproszenia osobno z os towarzyszaca, a ponizej razem z rodzicami :)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 08:09   

Klaudia my z osobą towarzyszącą prosiliśmy te "dzieciaki" które chodzą już do ponadgimnazjalnej szkoły choć wiadomo że nie wszyscy z tego skorzystają ;)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 18:07   

U mnie też nie było osobnego stołu dla dzieci,bo z mojej rodziny jak i z męża strony dzieci były za małe,żeby siedziały przy osobnym stole a nie przy rodzicach no i nie było ich aż tak dużo. Praktycznie większość z nich tuż po oczepinach była odwożona do domu albo rodzice kładli je spać w przygotowanym specjalnie pokoju.

agulietta 
Lubię tu być

Data ślubu: 25 czerwiec 2011
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 13:24   

u nas nie będzie osobnego stołu dla dzieci, bo mogą zrobić się dziwne sytuacje. Tak jak każdy będzie chciał usiąść tak będzie. Nie chcemy sytuacji że my przygotujemy miejsce dla dziecka przy osobnym stole, a siądzie koło rodziców i takim sposobem dla osoby dorosłej nie będzie miejsca przy stole "dorosłym" jeśli chodzi o maluchy my będziemy mieć osobny stolik w małym pokoiku przy sali jadalnej ale nie z jedzeniem tylko z klockami, zabawkami i kredkami. Tak umówiliśmy się z właścicielką, że udostępnia nam wszystko ;)

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 21:58   

my zastanawiamy sie nad wynajeciem kogos do dzieci. wiem, ze to dziwnie brzmi :) ale mamy ich tak duzo w rodzinie , ze ja nie wiem jak to wszystko ogarnąć, i dlatego mysle ze taka osoba bedzie wiedziała :) a tych dzieci jest 20 :/ wiek 2-10 lat

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 22:02   

u nas bedzie to samo rozwiazanie co u ciebie agulietta, w koncu ta sama sala :)
poza tym agagwiazdeczka, skoro jest tych dzieci troszke to moze same sie zajma soba?
zauwazylam na kilku weselach na ktorych bylam ze takie dzieciaki zajmuja sie zabawa razem :)

agulietta 
Lubię tu być

Data ślubu: 25 czerwiec 2011
Wysłany: Czw Mar 03, 2011 23:45   

agagwiazdeczka tylko czy takie maluszki 2 letnie będą chciały żeby się nimi zajmował 'obcy'? jest to jakieś rozwiązanie ale chyba szkoda pieniędzy, a rodzice i tak będą cały czas patrzyli na maluchy. a jeśli chodzi o starsze dzieci to zajmą się sobą. A swoja drogą jednej osobie będzie bardzo ciężko ogarnąć 20-ro dzieci w takiej rozpiętości wiekowej. Daje słowo przedszkolanki ;)

klaud_88 i myślę że to jest na prawdę fajny pomysł, cieszę się z takiego rozwiązania :)

luizap 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 08:04   

wydaje mi sie ze takie dzieci długo nie wytrzymaja na weselu i pójda spać

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 14:04   

no tak pojda spac, ale nie wiem czy rodzice zechca zostawic samo dziecko bez opieki w pokoju?
niby zajma się soba te starsze dzieci, ale jednak ktos kto im podsunie pomysly chyba tez moze byc? a jesli osoba ma podejscie do dzieci to na pewno 2 latek pojdzie sie bawic z calą resztą :)
to jest jeszcze do przedyskutowania, bo wiem ze np jedna dziewczyna za noc bierze 150zl, takze na tyle to akurat mnie stac przy tych wydatkach :D

presariof500 
Zadomawiam się

Data ślubu: 3.09.2011
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 14:13   

Wiesz to wszystko zależy od dzieci. Są takie co od razu pójdą się bawić z kimś obcym ,a są takie co przy dużej ilości ludzi od rodziców nie odejdą. A płacić komuś nawet 150zł żeby siedział na Twoim weselu i może zdarzyć się tak, że nie będzie nic robił to strata pieniędzy. A te dzieciaczki na prawdę najlepiej będą bawić się same. Wiem z zawodowego doświadczenia :mrgreen:

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu