Przesunięty przez: Mathie Sob Sty 15, 2011 10:32 |
|
| Autor |
Wiadomość |
SylwekL
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 23:22 Wodzirej
|
|
|
|
Dobry wodzirej to "drugie skrzydło" artystycznej oprawy wesela. Dobry zespół na wesele rozwiązuje problem muzyki. Dobry wodzirej rozwiązuje problem zabaw.
Bywają zespoły weselne bez wodzirejów. Bywają wodzirejowie bez zespołów. A i bywają zespoły na wesele z wodzirejami i wodzirejowie z zespołami.
Te ostatnie opcje wydają się być najciekawsze.
Dobry wodzirej nie koniecznie zna odpowiedzi na wszystkie pytania (choć warto, by przynajmniej na większość mógł dać ciekawą odpowiedź).
Dobry wodzirej sam jest jednym, wielkim pytaniem:
"Co jeszcze mogę dla Państwa zrobić?"
Dobrze jest znać odpowiedź na to pytanie jeszcze zanim zostanie postawione. A dobry wodzirej na pewno je postawi.
Bywają zabawy nieśmieszne i śmiech niezabawny. Na szczęście są też i inne. Te ostatnie dobry wodzirej zna
na pamięć. Pamięta też kilka innych ważnych rzeczy...
Dobry wodzirej ma wyczucie chwili i nastroju ludzi. Dobry wodzirej rozumie sedno spraw, które właśnie się toczą. Dobry wodzirej nie przeszkadza w rozwoju dobrych rzeczy, które z pozoru mogą nie wyglądać na zabawę.
Dobry wodzirej bywa jak dynamit - rozgrzewa w mgnieniu oka. Czasem szybciej...
Widziałem kilku dobrych wodzirejów w akcji. Niestety tylko przez moment. Chwilę później ginęli w tłumie ludzi, których wyciągnęli na parkiet.
Jeśli zapytasz - powiem Ci kogo podglądam, od kogo się uczę i czyich słów uważnie słucham. Wodzirej, jeśli ma prawdziwie być mistrzem ceremonii musi też być gorliwym uczniem. Dobry wodzierej to uczeń, który ma wielu, bardzo wielu mistrzów...
Dobry wodzirej lubi ludzi - nie tylko dziewczyny, choć je rzecz jasna w szczególności (no chyba, że sam jest dziewczyną). I choć o wzajemności samozwańczo trudno mówić, to nie mówić jest równie trudno.
Dobry wodzirej - jak saper - myli się tylko raz. Potem po prostu się już nie myli
Dobry wodzirej - ma głowę większą niż dłonie. Dlatego garść pomysłów na dobrą zabawę, to dla niego stanowczo zbyt mało.
Wierzę, że bilokacja jest możliwa. Doświadczał jej pewien franciszkanin. Niestety ten raczej nie bywał na weselach zbyt często. Tak więc gdyby w naszym przypadku był kłopot, służę kontaktem do kilku dobrych wodzirejów |
|
|
|
 |
paula
Rozkręcam się

Data ślubu: 25.06.2011
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 13:16
|
|
|
|
| Ile kosztuje taki wodzirej wesela???? |
|
|
|
 |
sony85
Zadomawiam się

Data ślubu: 28 sierpień 2010
|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 11:26
|
|
|
|
| i czy ma sens nając wodzireja na wesele skoro ma się zespół (powiedzmy bez wodzireja). CZy będą wstanie współpracować bo o to chyba chodzi ? |
|
|
|
 |
Haliskaband
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 23:50
|
|
|
|
Mieliśmy okazję parę razy "współpracować" z wodzirejem. Jednak mimo najlepszych chęci (przynajmniej z naszej strony) nie z każdym można się dogadać.
Nie mówiąc już o wodzirejach - gwiazdorach którzy myślą, że wesele jest urządzane specjalnie dla nich
Napewno warto pofatygować się na jakąś imprezę prowadzoną przez danego wodzireja, bo to co na płycie DVD (skrót ok. 2h z wesela) wydaje się bardzo zabawne na dłuższą metę może być bardzo męczące (wesele trwa ok. 10h) |
|
 |
asmina_s
Rozkręcam się

Data ślubu: 10.04.2010
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 22:49
|
|
|
|
| u nas grał d.j więc wodzirej spełnił swoją rolę świetnie ale jak macie orkiestre to wydaje mi się to zbędnym wydatkiem ale jak kto woli.Orkiestra za stołami też bawi ludzi czasami lepiej niż nie jeden wodzirej |
|
|
|
 |
i.t.d.
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 10:12
|
|
|
|
Mam znajomą która robiła wesele bezalkoholowe no i ponieważ bala się że impreza skończy się zaraz po obiedzie wzieli sobie wodzireja. Podobno impreza była nieziemska ale może to tylko takie chwalenie. Osobiście uważam że jeśli jest dobra kapela (albo chociaż jeden wariat wśród gości weselnych, który nakręca impreze) to wodzirej jest zbędny. |
|
|
|
 |
Kate
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 18:52
|
|
|
|
| Wg mnie wodzirej to dobra sprawa na weselu. Byłam kiedyś w Warszawie na takim weselu z wodzirejem i gościom się bardzo podobało, bo było i kulturalnie i zabawnie do granic możliwości. Dlatego u mnie na weselu będzie grał zespół z wodzirejem. Też świetne rozwiązanie |
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 19:00
|
|
|
|
| Moim zdaniem orkiestra i wodzirej to za dużo szczęścia na raz, jak jest dobra kapela to w zupełności ludziom wystarczy do dobrej zabawy... |
|
 |
Leenaa
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 17:32
|
|
|
|
Też uważam, że wodzirej i orkiestra to za dużo grzybów w barszczu:) Jeśli nie przeszkadza komuś muzyka z komputera, to mogę polecić świetnego wodzireja (nie DJ). W maju byłam na weselu koleżanki i on poprowadził imprezkę. Genialnie rozbawia towarzystwo. Nie wiem niestety jaka jest cena u niego, ale to zawsze można zapytać gdyby ktoś był zainteresowany. Naprawdę gorąco polecam:)
Tu jego stronka
http://www.prezenterwodzi...wy.pl/index.htm |
|
|
|
 |
Kamcia
Znam tu każdy kąt

Osoba prywatna
|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 11:15
|
|
|
|
wodzirej fajna sprawa
 |
|
 |
agagwiazdeczka
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 15:10
|
|
|
|
| a czy ma ktos namiar na samego wodzireja? i il taki k toś bierze pieniażków? |
|
 |
czarna
Zadomawiam się

Data ślubu: 02.10.2010
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 11:38
|
|
|
|
| jesli rodzinka sie świetnie bawi to żaden wodzirej nie potrzeby |