|
|
| Autor |
Wiadomość |
Barney
Zadomawiam się

Data ślubu: single ;)
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 11:47
|
|
|
|
To proste, wystarczy popatrzeć na składy i ilość osób - minimalna ilość do grania na żywo to 4 osoby grające więc wokalistek nie liczę, musi być gitara, bas, perkusja i klawisze. Jesli w kapeli jest np. 3-ech facetów plus wokalistka to znaczy że czegoś brakuje i nie grają całkiem na żywo. Jest jeszcze kwestia ze niektóre zespoły graja częsciowo na żywo a częśc aranżu puszczają.
Ja nie zarzucam że nie graja na zywo, stwierdzam tylko fakty, sa zespoły które bardzo fajnie wspomagają sie aranzami bo tych ktore leca na full z dysku nie uznaje w ogole, wole wtedy dj-a i oryginalne nagrania. Nie uznaje rowniez zespołów ktore maja wgrany wokal, to jeszcze gorsze od wgranego aranzu.
A lista to dobry pomysl ale chyba niemozliwa do zrobienia, tym bardziej ze zespoły czesto staraja sie ukryc to jak "graja" i na ile "puszczaja". |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 19:39
|
|
|
|
| rozumiem, wiec mam prosbe i chyba nie tylko ja abys zaprzestał komentarzy zarzucajacyhc playback itp. zapewne jestes wiazany z tą dziedzina wiec tym bardziej powinienes zachowac sie profesjonalnie i zaprzestac takich komentarzy. nie znasz wszystkich zespolow wiec nie jestes w stanie stwierdzic czy graja na zywo czy nie...poza tym wymienione przez ciebie instrumenty nie musza zawsze wystepowac razem. czasem muzykanci rezygnują np z basów. uklad jaki podajesz nie jest standardowy i uniwersalny dlatego nie nalezy porownywac tego modelu z innymi zespolami.pozdrawiam |
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 22:29
|
|
|
|
| Barney napisał/a: | | A lista to dobry pomysl ale chyba niemozliwa do zrobienia, tym bardziej ze zespoły czesto staraja sie ukryc to jak "graja" i na ile "puszczaja". |
W więc właśnie, nie znasz wszystkich zespołów, nie wiesz czy grają czy puszczają, więc zakończ tego typu komentarze. |
|
 |
Barney
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 10:00
|
|
|
|
| Ok, obecnie jestem kamerzystą, kiedyś grałem w zespole na klawiszach więc dosc dobrze sie orientuje kto jak gra, nie zarzucam nikomu playbacku, tylko stwierdzam czy ktoś gra tak lub tak a podany przeze mnie skład JEST uniwersalny, każdy kto ma jako takie pojęcie o muzyce wam to powie. Nie da się tez zrezygnować z basu w żadnym zespole, jego funkcje musiałby przejąc klawisz ale wtedy zabraknie podkładu z lewej ręki. Ale ok, jesli nie interesuja was moje opinie to rzeczywiście nie warto sie tu wypowiadać. Nie chce mie sie juz powtarzac ze znam zespoły grajace z playbacku naprawde dobrze ale wy tych wypowiedzi nadal nie doczytałyscie... |
|
|
|
 |
pieguska
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 15:23
|
|
|
|
| tak sie sklada ze ja tez znam sie troche na muzyce....a nawet dosc dobrze... czyjes opinie zaawsze beda nas interesowaly..ale sam przyznasz ze nie MA SZANS BYS STWIERDZIL ZE KTOS GRA TAK A KTOS INACZEJ we wszystkich zespołach jakie znajduja sie na tej liscie na forum bo nie znasz wszystkich zespołów. stwierdenia o playbacku sa wiarygodne tylko wtedy jesli znas konkretnie zespoł. pozdrawiam. |
|
 |
Jowita
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Czw Sie 27, 2009 17:49
|
|
|
|
Jeśli ktoś miał ten zespół na swoim weselu, bądź ich słyszał proszę o opinię, jak zabawiaja gości za stołami, czy można liczyć na kawałki biesiadne, jak długie przerwy robią???Bedę wdzięczna pozdrawiam |
|
|
|
 |
szaleni25
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 13:01
|
|
|
|
| Jowita napisał/a: | Jeśli ktoś miał ten zespół na swoim weselu, bądź ich słyszał proszę o opinię, jak zabawiaja gości za stołami, czy można liczyć na kawałki biesiadne, jak długie przerwy robią???Bedę wdzięczna pozdrawiam |
Sa super w ogole prawie nie robia przerw no wiadomo na posilki Gosci super zabawiaja spiewaja swietne kawalki nawet te biesiadne sa super bardzo polecam Karol i Ula |
|
|
|
 |
Malwiś
Zadomawiam się

Data ślubu: 3 października 2009
|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 23:17
|
|
|
|
Ja też gorąco polecam, grali u mnie na weselu. Goście się świetnie bawili. Grali różne utwory, dla każdego coś się znalazło. Jeśli chodzi o przerwy, to robili gównie na posiłki, a jeden set był na tyle długi, że każdy mógł się wybawic. Za stołami też super. U nas cała sala wrzała, młodzież powchodziła na krzesła, wszyscy śpiewali, praktycznie nie było osób, które by siedziały, no chyba, że akurat podawano jakieś danie. Przyśpiewki i zabawy dla wszystkich. Na prawdę się spisali! Jedyne co mogliby zmienic, to więcej zachęcac gości do tańca na wózek, chociaz może nie zawsze muszą to robic (zależy od gości). Michał z zespołu bardzo miły facet, z resztą wszyscy są bardzo kontaktowi i zabawni, można się dogadac ze wszystkim.
Ja ich polecam każdemu i tak jak już ktoś napisał, drugi raz też wzięłabym ich bez wahania |
|
|
|
 |
Barney
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 08:00
|
|
|
|
| Malwiś napisał/a: | | Jedyne co mogliby zmienic, to więcej zachęcac gości do tańca na wózek | Czyli zachowali się taktownie i profesjonalnie, zachęcanie do wózka to żenada. Jeśli robiłaś wózek tylko po to by jak najwięcej kasy zebrać to współczuję... |
|
|
|
 |
Malwiś
Zadomawiam się

Data ślubu: 3 października 2009
|
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 22:10
|
|
|
|
Wiadomo po co robi się taniec na wózek. Ja akurat nie narzekam, ale wiem, jak na weselach orkiestry prowadzą tą częśc wesela, maja różne sposoby np. licytacje itd. Namawiają gości do tańca. Oni akurat nie robią tego, ale gdyby namawiali, zapewne ktoś jeszcze raz sięgnąłby do kieszeni |
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 06:52
|
|
|
|
| Dobrze, że namolnie nie namawiają, goście i tak przychodząc na wesele dają kasę w kopercie, a wózek to tylko zabawa a nie licytacja |
|
 |
eM_22
Zadomawiam się

Data ślubu: 17.09.2011
|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 09:22
|
|
|
|
A4 będzie grał we wrześniu 2011 u moich znajomych, więc wtedy się co do nich wypowiem wiadomo jak to jest kiedy szuka się zespołu na swoje wesele- jeździ się i ogląda stosy płyt, ale powiedzieć coś konkretnie, wyrazić swoją (oczywiście subiektywną) ocenę można wtedy, kiedy zobaczy się, posłucha i wytańczy w ich towarzystwie na żywo. |
|
|
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|