Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamiast kwiatów :-)
Autor Wiadomość
martuś88 
Lubię tu być

Data ślubu: 14.08.2010
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 16:22   

ella, wiesz to zależy, ceny takich rzeczy idą w dół oczywiście ze można kupić jakąś super premiere za 60 zł i juz troche starszy film za 20-30 i takie widzielismy z narzeczonym. ładny bukiet też tyle kosztuje. Z tymi wierszykami to wiadomo że kto ma kupic kwiaty czy czekoladki to kupi

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 08:45   

Nie pisaliśmy na zaproszeniu prośby o inne prezenty ale i tak dostaliśmy kilka butelek wina, obrus, filiżanki, pościel, dużo czekoladek, oczywiście piękne kwiaty. Poruszyła mnie też kartka z życzeniami zrobiona ręcznie przez moją koleżankę, wszystkie inne kartki też zachowaliśmy jako pamiątki. I jesteśmy bardzo zadowoleni, goście super się postarali gdy zostawiliśmy im wybór.

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 11:18   

U nas najśmieszniejszym prezentem zamiast kwiatów była książka pt "Instrukcja obsługi bobasa" :) Napisany technicznym językiem poradnik dla przyszłych rodziców. Mój mąż jest informatykiem, więc to tak bardziej dla niego ;)

klaud_88 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 10.09.11
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 12:23   

chociaz mamy jeszcze troszke czasu to w tej kwestii nic nam sie raczej nie zmieni. My damy gosciom wolny wybor nie narzucajac niczego. Z jednej strony takie pomysly sa fajne, ale nie wiem jak by t mialo wygladac wsrod naszych gosci...
a kwiaty... no coz, mimo ze krotkotrwale sa czyms fantastycznym... :)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 08:12   

ja mam koleżankę, która nie lubi dawać prezentów "w kopercie"...zawsze wymyśli coś oryginalnego...pieniążki w probówce zatopionej w słoiku miodu, bukiet z pieniążków, koperta włożona w kamasutrę :) i nawet pieniądze wetknięte w taką cegłę wypalaną z dziurami :)

Mathie 
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 23:30   

Chcielibyśmy Wam przedstawić ciekawy pomysł na coś "zamiast kwiatów". Zostańcie "Czadową Parą!" - to pomysł Braci Kapucynów. Goście weselni mogliby wrzucać po Mszy Św. pieniążki do puszek na wybudowanie szkoły w Czadzie. Wy zebraną kwotę przelejecie na konto Braci Mniejszych Kapucynów. A oni zajmą się budową szkoły w tym afrykańskim kraju. W podziękowaniu od dzieci z Czadu dostaniecie zdjęcie z Waszymi imionami i nazwiskami wypisanymi na czadowej tablicy w Czadzie. Łatwy sposób, aby zrobić naprawdę coś fajnego dla tych biednych dzieci. Polecamy!

A to co można przeczytać o tej akcji na stronie Braci Kapucynów:

Cytat:
Chcecie zostać CZADOWĄ PARĄ MŁODĄ?
www.czadowatablica.pl
Włączcie się w naszą akcję!

-„ściany szkoły są zrobione z patyków, dach ze słomy, ławki - to kołki wbite w ziemię, nie ma książek, ani zeszytów, nie ma wody ani elektryczności”

Zbieramy pieniądze na wybudowanie szkoły w Czadzie, w Afryce. Potrzeba na ten cel 100 000 PLN.

Jest tam tylko szkolna tablica, na której zostanie wypisane Wasze imię, jeśli pomożecie!
Zamiast kwiatów, które więdną szybko – poproście Waszych gości weselnych o życzenia i datek na szkołę.

Na początku Waszej nowej wspólnej drogi, możecie pomóc najbiedniejszym dzieciom. Dać im szansę na to, by nauczyły się czytać i pisać. Edukacja jest dla nich nadzieją na lepsze życie.

Przekażemy Wam puszkę, do której możecie zebrać pieniądze za kwiaty.

Zebraną sumę przekażcie na konto: Sekretariat Misyjny Krakowskiej Prowincji Zakonu Braci Mniejszych Kapucynów, Kraków 30-298, ul. Korzeniaka 16
Nr konta: 82 1020 2892 0000 5602 0409 7614

Z zebranych ofiar nasz misjonarz wybuduje szkołę w Czadzie!

W podziękowaniu za Wasz dar, prześlemy Wam
Wasze zdjęcie „CZADOWEJ PARY” , Wasze imiona i nazwisko wypisane na czadowej tablicy w Czadzie.

Więcej info na: http://www.misje.kapucyni...adowa-para-moda . Zapraszam do obejrzenia na tej stronie filmiku promującego tę akcję.

WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.

eM_22 
Zadomawiam się

Data ślubu: 17.09.2011
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 21:47   

Super-szczytny cel !

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 16:42   

ja zamiast kwiatów wole winko :) kwiaty zwiędną.. wino dlugo moze lezec :p oczywiscie nie obraże sie jak ktos da mi kwiaty , nie dajmy sie zwariowac :D

a do tego taki tekst:
Bardzo chcemy wszystkich prosić
by nam kwiatów nie przynosić
stąd wiadomość ku publice:
Chcemy z winem mieć piwnicę!
Nie koniecznie z winnic sławnych
za to pełną win półwytrawnych
Wina Włoskie bądź też z Chile
zapewnią nam urocze chwile. :P

plinka 
Zadomawiam się

Data ślubu: 7 maja 2011
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 16:49   

my po paru dyskusjach stwierdziliśmy, że jednak chcielibyśmy aby ktoś inny miał trochę pożytku z naszego szczęśliwego dnia i poprosimy naszych gości o maskotki. skontaktowałam się z fundacja, w której kiedyś byłam wolontariuszka i powiedzieli ze bardzo chętnie przyjm taka darowiznę, bo dawno nikt im maskotek nie podarował, a będą dla dzieciaków na urodziny i inne okazje. także po wahaniach czy wina czy książki czy słodycze, stanęło na maskotkach ;)

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 16:56   

a mozna zaproponowac do wyboru albo maskotki albo wina :p

i.t.d. 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 14.05.2011
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 17:01   

jak dla dzieci to gry planszowe też sie nadadzą - ja myślałam o tym

plinka 
Zadomawiam się

Data ślubu: 7 maja 2011
Wysłany: Sro Lut 02, 2011 17:05   

hehe, do połowy zaproszeń wrzucić 'wkładki' z prośbą o wino a do połowy o maskotki ;) goście mieliby zagadkę, jakby się między sobą skonsultowali przed ślubem. no, gry planszowe też fajnie, ale osoba z fundacji zaakceptowała maskotki, a proponowaliśmy jeszcze jej książki dla dzieci albo przybory szkolne.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu