Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Z kim do ołtarza?
Autor Wiadomość
dolorka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24.04.2010
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 07:05   Z kim do ołtarza?

Mam na mysli to, czy tradycyjnie do ołtarza isc pod reke z narzeczonym? czy do ołtarza pod reke zaprowadzi tata?
ja osobiscie bardzo bym chciala zeby to moj tata poprowadzil mnie do oltarza, wydaje mi sie to symboliczne, bo na poczatku mszy kiedy jeszcze nie jestesmy malzenstwem to ojciec panny mlodej dochodzac do oltarza "oddaje" ja panu mlodemu, a po slubie juz jako maz i zona razem wychodza z kosciola:)

piszcie o tym, co wy myslicie na ten temat?
pozdrawiam cieplutko :)

Luneme 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.09.2010
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 08:24   

Podzielam Twoje zdanie, też chcę, żeby mnie tatuś do ołtarza poprowadził :)

agusia_najlepsz 
Lubię tu być

Data ślubu: 10.07.10
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 09:11   

Jestem jak najbardziej takiego samego zdania. Mnie również będzie prowadził tata, nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej-takie spełnienie marzenia małej dziewczynki i dopełnienie tej wielkiej pięknej chwili.

darici 
Lubię tu być

Data ślubu: 02.10.2010
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 09:14   

mnie tez tata bedzie prowadzil do oltarza :>

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 09:16   

mnie sie tez zawsze to marzyło, aczkolwiek nie jest to wykonalne ;) ale fakt faktem, bardzo bym chciała

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Lut 13, 2009 22:32   

Kurcze też się zastanawiam :mrgreen: Już kilka lat temu zapowiedziałam tacie, że będzie mnie prowadził do ołtarza, ale jakoś ostatnio zmieniałam co chwile zdanie... Nie wiem jak to będzie...Bo mamy 2 wiarianty: tata mnie poprowadzi a mój narzeczony będzie stał przy ołtarzu, albo drugie: wyjdzie po nas 3 księży i oni przed nami będą szli do ołtarza... I teraz mamy dylemat...

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 22:44   

tata lepszy pomysl niz ksieza :) co to za przezycie jak ksieza prowadza :) a tata to zawsze ukochany tata :) ja mimo ze chcialabym isc z tatam to jednak ciesze sie ze bedziemy kroczyc we 2 do ołtarza, takie ostatnie chwile przed małżeństem razem, we dwoje... to tak wspaniale patetyczne! :)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

dolorka 
Rozkręcam się

Data ślubu: 24.04.2010
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 09:42   

ja tez ksiezy nie chce bo do tej pory tak bylo na wszystkich slubach na ktorych bylam i ktore ogladalam dlatego chcialabym jakos inaczej, zreszta jak zawsze na przekor wszystkim ktorzy daja mi "dobre rady":)
a zreszta bez wzgledu na to co wybierzemy to i tak bedzie na pewno najpiekniejszy dzien w naszym zyciu i tego wszystkim zycze:)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Sob Lut 14, 2009 11:30   

Mnie również tata będzie prowadził do ołtarza :D 8 lat temu prowadził moją siostre i pięknie to wyglądało. Taka jest rola naszych ojców by rękę córki oddawali kawalerowi a ja chce do ostatniego momentu być córeczką tatusia :mrgreen: :mrgreen:

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Lut 15, 2009 11:11   

Mnie rówież tatko poprowadzi do ołtarza :) tzn.nie aż do samego ołtarza,bo te parę kroków już do ołtarza poprowadzi mnie mój przyszły mąż :)

Lusia 
Lubię tu być

Wysłany: Nie Mar 22, 2009 18:54   

podoba mi się taki pomysł, choć póki co widziałam to tylko na filmach. Z moim tatą jestem mocno zwiazana i mysle że będzie wzruszony ze go o to proszę.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 19:15   

a ja nie rozumiem tej tradycji....dlaczego tata a nie mama np? jaka jest miedzy nimi roznica?dlaczego zawsze to ojciec prowadzi corke do oltarza? ja nie moglabym tak wybierac...oboje sa dla mnie bardzo mocno wazni...poza tym wiem ze beda w tym dniu bardzo zestresowani....beda przezywac ten dzien rtównie mocno jak ja i moj narzeczony...do oltarza pojde z moim narzeczonym bo chcemy razem zaczac ta wspolna droge;)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu