Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wymuszanie wódki
Autor Wiadomość
Marcin
Dopiero zaczynam

Wysłany: Sob Cze 13, 2009 21:47   Wymuszanie wódki

Witam wszytkich!

W zasadzie nie wiem gdzie dokładnie umieścić ten temat, więc jeśli ten dział jest nieodpowiedni, prosze moda o przeniesienie.

Niebawem mam brać ślub w Kościele Garnizonowym, więc jakiś czas temu z narzeczoną poszliśmy podpatrzeć jak wygląda taka ceremonia w tej świątyni. Pomiajm sam przebieg uroczystości, natomiast strasznie mnie zdenerwowało to, co działo się po ślubie.

Otóż okoliczni żule zebrali się i jeszcze przed wyjściem młodych z kościoła zablokowali wyjazdy z terenu kościoła. Wepchali się między gości niby to żeby złożyć życzenia i zaczęli wymuszać wódkę. Co więcej takich grup było kilka! Jedni dostali - zaczęli się wpychać następni. Pozatym kolejna grupa ustawiła się przy samochodzie do którego świadek pakował prezenty od gości i dokładnie sprawdzali co tam jest.

Czy ktoś miał podobne doświadczenia i znalazł może jakiś sposób na pozbycie się tego elementu? Czy może od razu jesteśmy na przegranej pozycji i musimy im kilka (bo jedna takiej pojedynczej grupie nie wystarcza!) butelek wódki dać?

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 23:45   

wydaje mi sie ze trzeba kogos wytypowac kto 'odpedzi' niechcianych gosci. Niestety na zeromskiego jest masa tego typu delikwentów. natomiast jedna przypadkowa osoba składająca zyczenia, podobno wróży szczęście :D

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Marcin
Dopiero zaczynam

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 15:59   

Niby tak... Ale podejrzewam że nie taka osoba :( Zresztą już nie chodzi o samą wódkę, ale po prostu nie życzę sobie żeby mieszali mi się między gości, bo zachowują się ordynarnie i straszą ludzi. A co do odpędzania - niestety trzebaby chyba więcej osób, bo jak pisałem ich była cała wataha. Nie chcę żeby wszczęli jakąś bójkę czy uszkodzili komuś samochód itp. Nienawidzę chamstwa, a to jest klasyczny jego przykład.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 14:08   

w zupełności Cie rozumiem, Marcinie. To malo przyjemne jak jakis bamber sie wpycha, pociaga nosem i wystaja mu gatki spod opadnietych spodni. jednak mysle, ze nie powienienes sie tym zadreczac. Będzie co będzie i na to wplywu nie masz. musisz myslec pozytywnie. moze bebmerki radomskie nie sa tak do końca zepsuci :P

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 22:04   

renatkanuta wierz mi że Marcin nie przesadza, oni są okropni to grzecznie powiedziane, mieszkam bardzo blisko Garnizonu i też będę brać tam ślub i mnie to przeraża, bo wiem co się dzieje w każda sobotę. Te małolaty też są bezczelne, podchodzą takie co nie maja nawet po 15 lat i z tekstem do Młodych dawajcie flachę. gorzej niż patologia.[/b]

lucy 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 23:49   

Witam wszystkich:)

Do glowy wpadl mi taki pomysl, ze dobrym rozwiazaniem boloby...Owszem, podarowanie im kilku butelek...ale napelnionych woda:D Oko za oko - oni robia swinstwo, mozna odplacic sie tym samym ;-) chyba, ze skosztuja tej "wodki" w tej samej sekundzie, wyczuja smak i bedzie maly problem...takze lepiej to przemyslec:)

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 09:38   

a moze poprosić o pomoc straż miejską w weekendy czesto ich mozna spotkac na zeromskiego...moze to jest jakies wyjscie....

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 21:14   

LUCY rozbawiło mnie to bardzo, ale stwierdziłam że to nie jest wcale głupi pomysł. będziemy mieć przynajmniej ubaw i to na całego, dziękuję :**

lucy 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 01:06   

he he:) moze pomoze ;-)

Mathie 
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 10:24   

Denerwujące może to być o czym piszecie. U nas też dwie grupki się pojawiły, ale nie były tak nachalne. Złożyli życzenia, dostali wódkę i wszystko obyło się na szczęście bez większych problemów.

A opcja ze strażą miejską może niezła. Gdyby stali gdzieś w pobliżu może ta młodzież nie sprawiałaby problemów. Uważam jednak, żeby raczej polubownie wszystko załatwiać. Pare butelek wódki trzeba liczyć, że pójdzie na tzw. bramkach :)

WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sob Cze 20, 2009 21:57   

no niestety na słynne bramki nie ma sie wpływu, aczkolwiek mysle ze nie warto juz teraz sie przejmowac tym... w sumie moze mi łatwo powiedziec bo u mnie na osiedlu spokoj i nie ma takich akcji... ale trzeba wierzyc ze bedzie dobrze :-)

Majka 
Administrator

Data ślubu: 19. 07. 2008
Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Sie 31, 2009 19:03   

A może cukierki? Jak jedni dostaną cukierki i nie będzie mowy, że ktoś im da alkohol to może inni odpuszczą... Wiem, że nie wiadomo czego po nich się spodziewać, ale może traktować jak dzieci po prostu...

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu