Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Prezenty weselne
Autor Wiadomość
ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Sob Lis 28, 2009 09:50   

we wczesniejszym poscie napisałam o "zwracaniu sie " w cudzysłowiu jak teraz. wiekszosc nie robi wesela liczac na prezenty. ale nie róbmy z tego tematu tabu. przeciez tu ciezko mówic o jakimś przechwalaniu skoro sie nawzajem nie znamy i korzystamy z dość duzej animowosci forum.

pieguska 
Zadomawiam się

Data ślubu: 20.11.2010
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 12:34   

mysle ze na forum zaczyna sie tworzyc juz "sztuczne tematy"i uwazam ze ten temat wlasnie do takich nalezy...uwazam ze nie ma on zadnego zwiazku a tym bardziej wplywu na nasze wlasne wesela-ktore organizujemy.....nie wazne kto ile gdzie daje itp.......lepsza alternatywa na pisanie o kasie(nie kto ile daje) jest chwalenie sie upatrzonymi promocjami i okazjami ktore pomoga NAM NARZECZENSTWOM wydac mniej kasy na organizacje wesela...to jest bardziej pomocne....bo wszyscy wiemy ze wesele to ogromne koszty...i nie wazne czy sie zwraca czy nie......kazdy przeciez swiadomie podejmuje decyzje o ślubie i przyjeciu i wszelkich zobowiązaniach z nimi zwiazanych.
pozdrawiam

plinka 
Zadomawiam się

Data ślubu: 7 maja 2011
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 13:00   

a ja odgrzebię ten temat, bowiem mam mały dylemat. zostaliśmy zaproszeni na ślub oraz 'imprezę dla znajomych' w klubie wieczorem (od razu po ślubie jest obiad tylko dla rodziny) i nie mamy pojęcia co 'wypada' w takiej sytuacji dać. 'wypada' piszę w cudzysłowowy, żeby nie było ataków, że nie mam co pytać, że to zależy od tego na co mnie stać itp... chciałam się zorientować, czy może ktoś z Was był kiedyś na takiej imprezie i wie czy goście dają pieniądze jak na normalnym weselu czy raczej drobne prezenty? na tej imprezie z tego co wiem ma być coś 'do przekąszenia', ale nie ma pojęcia jakie koszty z tego tytułu ponoszą Państwo Młodzi, więc zasada 'żeby im się zwróciło' nie w chodzi w grę :/
jeśli macie jakieś doświadczenie lub sugestie, to będę wdzięczna za podpowiedzi :)

agatka505 
Zadomawiam się

Data ślubu: 27/08/2011
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 16:24   

Plinka..doskonale Cie rozumiem...tez mialabym z tym problem.. Nie chce wyjsc na sknere..ale tyle co na normalne wesele bym nie dala, chyba ze to naprawde serdeczni znajomi i masz gest ;) Moze jakis fajnie zaprojektowany album na zdjecia? a jesli kaska to tak 200 zl? ..moim skromnym zdaniem.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 13:51   

hmm powiem Ci ze mam daleką rodzine ktora robi w sierpniu takie przyjęcie i z tego co rozmawiałam wstepnie z nimi to oni robią obiad plus zimna plyta plus ciasto napoje na doslownie 5 godzin i placa od osoby 80 zl i ja mysle ze albo bym dala cos w granic 200zl za nasza parę lub ewentualnie prezent. jakby nie bylo ponosza koszta :)

irenakret 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Pią Paź 14, 2011 12:40   prezent na ślub

Fajnym pomysłem jest podarowanie zmetalizowanej figurki pary młodej w różnych zabawnych motywach trochę z życia wziętych
Do tego grawerowana dedykacja i ramka ze zdjęciem pary młodej!
Polecam!

kinganycz 
Dopiero zaczynam

Osoba prywatna
Wysłany: Czw Sty 19, 2012 19:51   prezent na ślub wesele

Jeśli nie macie zbytnio kasy na drogie prezenty polecam metalizację przedmiotów! ;)
Wpiszcie w google metalizacja przedmiotów.

agnieszka 25l 
Rozkręcam się

Data ślubu: 05.05.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 22:49   

Uważam że jednak najlepiej dawać pieniądze, bo takie pamiątki są fajne ale młodzi mają swoje plany i wiedzą na co przeznaczą zebraną kwotę a prezent nie musi im się koniecznie spodobać, bo każdy lubi co innego.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 09:21   

hm ja bym sie nie obraziła z samych pieniążków, ale wiem ze będę miec duzo młodzieży niepracującej i licze na prezenty od nich ;) toster czy blender to tez fajna rzecz :D

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu