Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Piosenka dla rodziców
Autor Wiadomość
Mathie 
Administrator

Data ślubu: 19 lipca 2008
Osoba prywatna
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 15:12   Piosenka dla rodziców

Im bliżej wesela stajemy przed dylematem jakie piosenki wybrać na pierwszy i ostatni taniec, ale również co puścić rodzicom po podziękowaniach. Oto kilka propozycji na piosenkę dla rodziców:

chyba najbardziej znana, ale dla niektórym już się przejadła, mi osobiście też :)
Urszula Sipińska - Mam cudownych rodziców

Jednak mamy kilka alternatywnych piosenek. Mi podoba się piosenka Bernadety Kowalskiej - Kochani moi rodzice. Posłuchajcie ;)
Bernadeta Kowalska - Kochani moi rodzice

Piosenka pasująca jak ulał na wesele i w ramach podziękowań dla rodziców to "Walc dla rodziców". Mi się podoba:
Bayer Full - Walc dla rodziców

A to piosenka, która nie wszystkim będzie się podobać. Ale może być klimatyczna dla Polaków z innych regionów niż Radom i okolice.
Dwa Kamraty - Kochani rodzice

I jeszcze jedna propozycja:
Janusz Zylka - Dla mamy i taty

Znalazłem kilka dodatkowych tytułów:
Rodzice - Kumpliki
Rodzicielska miłość - J.Kierok

A Wy macie jakieś propozycje ? :)

WeseleRadom na Facebooku! Zapraszamy.

imili86
Rozkręcam się

Wysłany: Nie Cze 22, 2008 13:22   

Cliver-dla rodziców..jeszcze jest:) mniej oklepane niz Cudownych rodzicow mam a rownie piekne:)

ONA
Rozkręcam się

Wysłany: Wto Wrz 02, 2008 11:07   

dla mnie ten Janusz Zylka(?) "dla mamy i taty" jest piękne, chyba na nią się zdecydujemy:) dzięki Mathie.

M_K_S 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Sro Lis 05, 2008 23:31   

Ciekawą listę utworów dla rodziców zamieściłem na swoim blogu ślubnym. Może znajdziecie jakieś ciekawe inspiracje.

a oto i moja lista:

>>Piosenki na pierwszy taniec<<

andzik1109
Lubię tu być

Wysłany: Czw Lis 06, 2008 12:05   

A co powiedzielibyście na pierwszy taniec piosenke FOR TEENS JESTEŚ CZĘŚCIĄ MNIE mówię Wam SUPER bo już oklepana trochę jest np. Kancelaria Z kimś takim jak Ty Przesłuchajcie sobie i naipszcie jak się podoba

M_K_S 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Czw Lis 06, 2008 12:17   

andzik1109 napisał/a:
A co powiedzielibyście na pierwszy taniec piosenke FOR TEENS JESTEŚ CZĘŚCIĄ MNIE

Utwór fajny, ale chyba nie w tym temacie powinnaś zamieścić ten tytuł ;)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 00:33   

hmm ja najbardziej lubie cudownych rodzicow mam, tesciowa moja uwaza ze oklepane ale mnie dreszczyk przechodzi jak to slysze ;-)

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

M_K_S 
Dopiero zaczynam

Wysłany: Wto Gru 30, 2008 23:53   

Właśnie z tą piosenką jest ten odwieczny problem. Z jednej strony śliczny utwór, idealnie pasujący, z drugiej jednak, strasznie oklepany:/ I czasem lepiej się troszeczkę wysilić i uczynić ten moment oryginalnym;)

linka:) 
Zadomawiam się

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 16:48   

kochane, spójrzcie na tę piosenkę troszkę inaczej. Mnie też zespół odradza ją, bo jest "oklepana". Ale tak na prawdę mało która jest tak znana i wzruszająca. Uważam, ze granie jej na weselu to coś w rodzaju tradycji, marzeniem każdego rodzica jest usłuszeć tę piosenke w dedykacji od swoich dzieci. Moi rodzice bardzo lubią tę piosenke i wiem, ze nie mogę im nie zadedykować tej pisenki. Owszem, jest wiele pieknych piosenek, ale nie są juz tak wyjątkowe i patetyczne jak ta. Chociaż pewnie czegoś weselszego i skoczniejszego mniej bym sie stresowala... Kiedy słyszę "Cudownych rodzicow mam" u kogos na weselu, płaczę jak bóbr ze wzruszenia, wiec nie wiem, co ja zrobie u siebie, chyba zatkam uszy, albo walne kielicha... Ala na pewno nie odmówię rodzicom piosenki, która przez lata nabrała wręcz cech wzniosłego hymnu.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 22:49   

ojj tak :D jak ta piosenka leci to mam ciary :D i wiem, ze lezka będzie jak zabrzmi ona na moim weselu :P no ale w koncu to dzien slubu jest wyjatkowy i jak okreslil moj narzeczony to dzien cudów wiec chyba warto zainwestowac wszytskim co dla nas najpiekniejsze :D moja tesciowa nie lubi jej juz bo oklepana, ale wiem ze jak ja usluszy z dedukacja dla Siebie to popłacze sie :P

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

linka:) 
Zadomawiam się

Wysłany: Nie Sty 18, 2009 23:38   

jestem pewna ze się wzruszy! Wszyscy się wzruszają i wiem, że zadna piosenka nie przebije tej wlasnie pod tym względem.
ALE dla znudzonych tym utworem polecam piosenkę zespołu CLIVER "dla rodziców" - podobnie nostalgiczna, też wyciska łezkę i nawet wpada w ucho. Rozważam ją jako dodatkową, ponieważ w dniu naszego ślubu moi rodzice i rodzice narzeczonego będą 4 dni po 25-leciu swoich wesel, więc rodzicom musimy poswiecic wiecej czasu, m.in. na gratulacje i zyczenia, oczywiscie przy odpowiedniej oprawie muzycznej:)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Pon Sty 19, 2009 09:13   

zgadzam się że piosenka "cudownych rodziców mam" stała się swojego rodzaju tradycją na weselu. Podejrzewam że gdyby pojawiła się inna piosenka z dedykacją nie byłoby już takiego przeżycia dlatego ja napewno właśnie tą zadedykuje rodzicą jest świetna

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu