|
|
| Autor |
Wiadomość |
gunia0479
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 22:16
|
|
|
|
| Witam, jesteśmy świeżo po weselu w Jaworze i wszystkim, którzy chcą eleganckiego wesela z pysznym i w dużej ilości podawanym jedzonkiem, bardzo ładnym wystrojem i sympatycznymi i profesjonalnymi włascicielkami gorąco go polecamy!!! Jawor to wszystko czego potrzebują młode pary, aby ich wesele byłó niepowtarzalne! |
_________________ gunia |
|
|
|
 |
mloda0802
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.08.2012
|
|
|
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 22:54
|
|
|
|
| Czy ktoś wie coś na temat kucharek w Jaworze? Czy dobre jest jedzenie, w jakiej ilości itp.? |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 09:40
|
|
|
|
| ja byłam w tamtym roku na weselach w lipcui we wrześniu. wydaje mi się że we wrześniu były większe porcje gorących dań, ale mogę się mylić bo byłam tylko na drugiej połowie.Ale podejrzewam że to jest do ustalenia, poprosić o większe porcje. Na weselu w lipcu do oczepin były tylko 2 dania i wszyscy nie mogli się doczekać 3 dania gorącego. Dlatego moja sugestia, jeżeli jest 5 dań gorących to lepiej podać 3 do północy a 2 po północy...Stoły natomiast uginały się od przystawek!!a no i jedzenie pyszne, tylko barszcz biały pamiętam mi nie smakował.... |
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 22:43
|
|
|
|
| Kasiek dzięki za rady:)Trochę się martwię, bo nigdy tam nie byłam na weselu. No właśnie szkoda, że jest 5 dań gorących a nie 6, ale właścicielka mówiła, że wystarczy tym bardziej, że ślub będę miała o 18 to na sali będziemy przed 20.Ważne, że dużo przystawek jak piszesz. |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 22:55
|
|
|
|
przystawek jest ogromna ilość. i jeżeli mogę coś sugerować to właśnie te 3 dania do północy a 2 po oczepinach i jeżeli da radę to przystawek mniej na stołach a lepiej niech dokładają po jakimś czasie. Bo o ile pamiętam to była taka sałatka chyba grecka w takiej jakby muszli z wafla, to bardzo to ludzie "rozgrzebują" i później nieładnie to wygląda...
Mojej chrzestnej córka tam miała wesele i ta ciocia "przyłapała" właścicielkę na wynoszeniu ciast do jej samochodu (ciocia była na papierosie, a ona w tym czasie wyniosła, ale kilka kawałków) no ale moja ciocia sobie pomyślała oki, niech sobie weźmie na zdrowie i nic jej nie powiedziała, ale za to właścicielka była później taka słodka i robiła dla niej wszystko, pomagała nawet sprzątać i przynosiła opakowania na jedzenie, do tego stopnia nawet, że jak kazali coś wyrzucać to ona i tak im pakowała |
|
 |
magdalena19842
Rozkręcam się

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 14:46
|
|
|
|
| Witam, miałam swoje wesele na tej sali 7 sierpnia tego roku i nie mogę napisać ani jednego złego słowa. Jako panna młoda ale również osoba która pracowała dość długo na innej sali weselnej, mogę tylko przyznać 5-tkę za obsługę, jedzenie (polecam kluski śląskie pychota), wygląd sali. Pani właścicielka służyła radą przed weselem, w trakcie była cały czas do dyspozycji. Jedzenie było bardzo dobre i duże porcje, napoi było pod dostatkiem tak samo jak owoców. Po weselu wszystko co zostało mieliśmy dla siebie, wszelkie zupy , przystawki, napoje, owoce, wszystko!!! Także gorąco polecam tą sale. Goście byli zadowoleni, szczególnie podobał im się wygląd sali wewnątrz jak i na zewnątrz (piękny ogród). Pozdrawiam, jeżeli ktoś ma jakieś pytania, to piszcie na każde chętnie odpowiem. Aha ja miałam 6 dań gorących + lody , 10 przystawek. |
|
|
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 22:41
|
|
|
|
Hej Magdalena. Dzięki za opinię. Ja mam tam wesele w przyszłym roku a nie znam nikogo kto się tam bawił więc wszystkie informacje są dla mnie bardzo cenne. Ja mam w umowie :
- 5 dań gorących,
- 10 przystawek,
- przystawki drobne,
- deser lodowy,
- napoje, soki,
- kawę, herbatę,
- owoce.
Nie było innej opcji do wyboru. Właścicielka mnie zapewniała, że 5 dań gorących wystarczy, ale teraz trochę się martwię. Możesz napisać jakie wybraliście dania gorące?I co smakowało mniej a co bardziej? Gdzieś czytałam, że schab w galarecie nie za bardzo. Czy to prawda?Wolę wiedzieć czego unikać A jak kelnerki, uwijały się szybko?Myślisz, że można tam poprosić kelnera o roznoszenie wódki? Tzn. wiem, że można tylko za dodatkową opłatą, ale czy można im zaufać?Gdzie tam się trzyma alkohol?Jest takie miejsce na klucz?A jak się płaci za wesele? Całość po weselu czy część przed a resztę po? Trochę dużo tych pytań, ale im bliżej tym więcej się ich pojawia |
|
 |
magdalena19842
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 22:31
|
|
|
|
Hej Misia 84, ja miałam ślub dopiero o 18.30 więc wesele zaczęło się tak sporo po 20.
Moje dania:
-rosół, zupa żółwiowa (nie braliśmy flaków, bo moim zdaniem są oklepane, a zupka była pyszna)
- na drugie ziemniaki i schab w kształcie takiego pieroga a w środku był ogórek , papryka i coś tam jeszcze dokładnie nie pamiętam
- kluski śląskie z sosem
-barszcz czerwony z pierogami i krokietami
- potem po godzinie 2 były podane na półmiskach po trochu żeberka, udka z kurczaka, i devolayki takie małe, i do tego były warzywa gotowane(kalafior, mała marcheweczka i fasolka szparagowa) bardzo dobre
- a na koniec żurek.
Ja nie miałam schabu w galarecie, ponieważ jako przystawka była galareta więc schab wzięliśmy tzw. po warszawsku przekładany chrzanem, bardzo dobry. Jest pokój na alkohol zamykany na klucz, który dostajesz w piątek jak przywozisz alkohol na sale. Jeżeli chodzi o płatności to o ile dobrze pamiętam to 80 % kwoty płacisz przed weselem a resztę po. Obsługa naprawdę się uwijała, ale nie wiem czy jest możliwość żeby to kelner nosił wódkę. Jeżeli chodzi o jedzenie to ponoć najlepsze były kluski śląskie, ale wiesz że ile ludzi tyle opinii. Nie martw się 5 dań Ci spokojnie wystarczy, bo u mnie ten żurek który był ok. 4 niewiele osób jadło bo już dużo osób wyszło do domu. Jak będziesz wybierała menu to ta pani Ci doradzi tak jak nam, naprawdę one są bardzo pomocne. Ja też zamawiałam u nich stół wiejski zapłaciłam 1200 zł ale warto było, uginał się od jedzenia. To narazie tyle. mam nadzieje ze Ci troche pomogłam. buziaki |
|
|
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 00:07
|
|
|
|
Wielkie dzięki za informacje. Bardzo mi pomogłaś. Kluski śląskie zamierzałam i tak wybrać więc cieszę się, że ludzie zachwalali.To ja chyba też wezmę ten schab po warszawsku. Z resztą pojedziemy z rodzicami wybierać menu to razem ustalimy. Dobrze, że te babki doradzają, bo właśnie liczyłam na współpracę. No nic, trzeba będzie kogoś zaangażować w roznoszenie wódki.Ale stół wiejski babka mi mówiła, że 800 zł No to w sumie już jestem spokojniejsza , bo przeważają pozytywne opinie o jedzeniu. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. |
|
 |
Aguus
Zadomawiam się

Data ślubu: 25.05.2013
Osoba prywatna
|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 22:19
|
|
|
|
| a jak wygląda cena od talerzyna na tej sali? na 2011 lub 2012 |
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 15:47
|
|
|
|
Ja mam na 2011 rok 185zł. Właścicielka mi mówiła, że pierwsza połowa roku czyli do końca czerwca jest 180 zł a od lipca już 190 zł. Podnoszą teraz te ceny wszędzie Utargowałam jeszcze 185 zł na sierpień z tego względu, że rezerwowaliśmy salę 2 lata wcześniej i w umowie mieliśmy 170-190. Miałam nadzieję, że 180 będzie max, ale trudno. Podała nam konkretną cenę dopiero na początku 2010 roku. |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
| Ostatnie tematy
 |
|