Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Obrączki w Radomiu
Autor Wiadomość
Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 15:32   Obrączki w Radomiu

Pomyslalam ze zaloze nowy temat, odnosnie wybierania obraczek w roznych punktach jubilerskich w Radomiu.
Dzis przemierzylam ul. Pilsudskiego, Moniuszki, Zeromskiego, pl. Konstytucji i te okolice i mam kilka refleksji..

Przede wszystkim wszedzie kręcą nosem na zdjęcie moich obrączek. Po drugie, w wielu miejscach mozna kupic jedynie wybory będące w ofercie salonu - nie ma możliwosci zamowienia wlasnego wzoru wyszukanego chociazby w internecie.
Ceny - rozne.. choc moim zdaniem gdzieniegdzie mocno przesadzone. Dominuje zolte zloto badz obraczki mieszane. Mniej z samego bialego zlota.
I tak, dowiedzialam sie (nie wiem ile w tym prawdy), ze cyrkonie/brylanty w obraczkach mocowane są na klej i mogą wypasc. Ponadto, takich obraczek z kamieniem, nie mozna zmniejszac/zwiekszac.
Obraczki z bialego zlota ponoc mozna rozciagac/sciskac tylko o kilka rozmiarow, mniej niz z zoltego zlota.
Satynowanie sciera sie po ok 2 latach.

Nie wiem ile jest w tym prawdy, byc moze ktos mnie urabiał a ja sie dalam nabrac jak dziecko. Niestety nie znam sie..
Znalazlam 2 salony, na Zeromskiego, juz za Galeria Rosa, za parkiem, idac od dołu (ronda zeromskiego/reja) w kierunku lubelskiej, po lewej stronie. Jeden salon jest bodajze z bordowym szyldem Grawer i tam mila pani Kasia powiedziala ze nie ma problemu z wykonaniem moich wymarzonych obraczek, jednak nie da sie ich zmniejszac czy zwiekszac jesli będą z kamieniem. Ponadto satynowanie moze sie zetrzec po 2 latach okolo. Cena 130zl za gram bialego zlota. Pani powiedziala ze waga moich obraczek (rozmiary 17 i bodajze 33) to ok 1300zł. Ewentualnie brylant 300zł (jednak jest bardzo malutki!). Zaraz obok tego salonu jest drugi szyld, takze gwarew (szyld na zoltym tle). Informuje, ze zlotnik znajduje sie w bramie (po prawo, w klatce schodowej). Tam pan powiedzial rowniez swoją opinie o kamieniu w obraczce i stwierdzil ze nie da sie w ogole bialego zlota powiekszyc czy zmniejszyc (troche zalatuje bajkopisarstwem..). Cena to 100zł gram, ok 1,5 miesiaca oczekiwan, 200zł zaliczka. Z tym ze tu Pan podał cene za obie obraczki 850zł (wydalo mi sie to malo, zapytalam czy przy tych rozmiarach ktore mamy z narzeczonym, zmiesci sie w 1000zł i powiedzial ze z pewnoscia). Cena bez kamienia. Biale zloto.

Czy ktos moze ma adresy, namiary na zlotnikow i jubilerow ktorzy wykonują dowolny wzor obraczek? Nie wiem gdzie jeszcze szukac a zalezy mi na tych konkretnych. Ich cena w sklepie internetowym wynosi 1800zł niemalze, a kamien to cyrkonia, wiec jeszcze mi sie tak w glowie nie przewrocilo..

Aha, i zalaczam foto obraczek :) Dla pelniejszego zobrazowania sytuacji :)

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 15:51   

Liziii z tego co wiem na Placu konstytucji 1 (ja tam kupowałam- z tyłu za garnizonem) tam można zamawiac. moja koleżanka 4 miesiące temu poszła ze swoim typem obrączek i jej zrobili :) ceny niestety nie znam :) aczkolwiek warto tam gadac z Panią(wybaczcie za takie okreslenie- nie znam jej imienia:D) z ogromnym biustem :P zna się znakomicie na tym, super podpowiada i jest szalenie miła :) )

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 15:58   

co do odpadania... z pewnością jest częśc w tym racji. ale czy warto sie tym przejmowac? myslę ze skoro Wam sie podobaja, to kupcie takie :) to tak jak ludzie gadalą ze przy myciu rak(mydłem) w oczko właża kawałki mydła- figa! :) w mój nigdy nie znalazłam ani ciutki :) :D jak będziesz regularnie sprawdzac stan umocowania oczka, to myslę ze nie odpadnie :)

a może cos takiego: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1861 abo takiego: http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,1858 ?

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 20:12   

Te ktore pokazalaz sa dla mnie zbyt wąskie, a przynajmniej takie odnosze wrazenie.. Z reszta, wiesz, jak mamy zaplacic 300zl za mini brylancik a on ma miec 10% szans na odpadniecie to ja chyba podziekuje. Mam spore brylancisko w pierscionku :mrgreen: , a poniewaz on jest wąski patrzac od gory, to moge go nosic z obraczka na jednym palcu. Wiec chyba zrezygnuje z oczka w obraczce..
Mysle wlasnie czy by nie zamowic obraczek juz teraz.. ale jeszcze przejrze bardziej klasyczne wzory zeby byc pewna co do wyboru :)

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:19   

ja mam 3mm i wcale nie sa wąskie. choć faktycznie 2.5 mm to cieniutkie :) ja polecam wybranie juz teraz- chyba ze masz tendencję do wahań wagi, bo to niestety tez odbija się na paluszkach..

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:28   

Myslalam o 4,5mm szerokosci.. choc takie 5 - 6 mm bardzo mi sie podobaja, ale tylko z zoltego zlota..
A co do wahan wagi to zgubilam 20kg wiec chwilowo je odczuwam :D Ale mam pierscionek zareczynowy rozmiar 17 i 20kg temu byl juz ciasnawy a teraz jest znow luzny i boje sie ze spadnie... totez planuje go schowac za obrączke :) Ja mam dosc smukle palce, choc nie sa chude (bo to nie jest 9tka..). Ale raczej mi nie puchną.. A nie wiem jak bedzie w ciazy ewentualnej :D
Ty bralas o rozmiar wieksze? Tyle wystarczy?

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:30   

ja wziełam o rozmiar większa- 18 a powinnam 17 :) prawde mówiąc na niektorych palcach łądnie wyglądają szerokie obrączki, ale na mojej mi sie nie podoba :) mierzyłam chyba wszystkie w salonie i 3mm najbardziej nam sie podobały :D

blondyneczka
Zadomawiam się

Data ślubu: 13 luty 2010
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 07:52   

Ja też brałam o rozmiar o większe czyli 14 a nie 13 Ja już zakupiłam też obrączki z żółtego złota z delikatnym wzorkiem 6-cio mm

Malensstfo 
Zadomawiam się

Data ślubu: 28.08.2010
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 08:03   

Renatka wydaje mi się, że byłam w miejscu o którym piszesz (tam na Placu Konstytucji) i Pani powiedziała, że robią tylko te wzory, które mają w sklepie... :roll:

A jeszcze jeden wątek, czy któraś z Was wie może coś o podwyżkach cen złota w najbliższym czasie? Bo jeden z jubilerów tym trochę "straszył" i ciekawa jestem czy to taki jego chwyt marketingowy czy nie... ?

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:21   

ja słyszałam ze cena za gram ma byc ok 150 zł (w Tv w faktach mówili) - to tak jak z wódką- od listopada jak ja kupiłam Tadzio skoczył 4 zł na butelce :) ja kupiłam za 18.06 a teraz jest 22.19

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 00:08   

A ja tak na marginesie wspomne, bo zerknelam na moje suwaczki, ze jest juz 4 wrzesnia :mrgreen: Rok temu zostalam poproszona o rękę :mrgreen: Przykładnie, na kolanku, jak etykieta nakazuje :mrgreen:

A obrączki mi spac nie dają.. w głowie mętlik - ktory wzor? Czy biale? A moze żolte? A moze mieszane? A moze by zapytac czy stop tych dwóch sie da? Srutututu ;/

aneti87
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 11:01   

No ciężko sie zdecydować bo wybór jest duży. Mniejszy problem maja osoby preferujące klasykę - zwykłe gładkie proste obrączki. A ten wzór który pokazałaś Liziii wydaje mi sie że można zrobić łaczony bało-żółte złoto. Wtedy nie potrzebne już by było satynowanie, tylko jedna część byłaby z białego złota druga z żółtego i dzieliłby je ten paseczek widoczny na zdjęciu a w nim dzies ten mały kamyczek. Zapytaj u jakiegos jubilera./ kto pyta nie błądzi :mrgreen:

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu