Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Obrączki w Radomiu
Autor Wiadomość
renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 11:44   

Liziii, jak pojdziecie mierzyc to jak założysz odpowiednie to poczujesz szybsze bicie serca :D ja tak miałam :D mierzyłam naście wzorów a tylko przy jednym drżała mi ręka i serce łomotało :D

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

srebrna05
Rozkręcam się

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 17:51   

Witajcie chcialam sie odniesc do wypowiedzi narzeczonej i malejczarnej5, ja z moim mężem mamy obrączki z białęgo i złótego złota i to wcale nie prawda, że jest prpblem z ich powiększenim czy zmniejszeniem. Jestem tego w pełni świadoma, ponieważ mimo, że od naszego ślubu minął dopiero miesiąc to już dawaliśmy do powiększenia obrączkę mojego męża. Teraz na obrączce nie widać żadnego śladu po przeróbce. Pozdrawiam.

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 10:09   

dokladnie, dziewczyny - obraczki z mieszanych kolorow mozna zmieniac jesli chodzi o rozmiar. Jest to mniejszy zakres manipulacji niz w przypadku np tylko zoltego zlota, ale 1-2 rozmiary bez problemu. Tylko, jesli wzorek jest wymyslny, no to trzeba sie liczyc z tym, ze moze sie np rozciagnac i nieladnie wygladac. Nie mozna zmieniac rozmiarow jedynie obraczek z kamieniami.
My w koncu wybralismy.. po niedzieli idziemy zamowic..
Jak sie ogarne to pokaze wam foto :mrgreen:
Sa inne niz moj poprzedni typ, bo gdy tamte zmierzylam to niestety przyspieszonego bicia serca nie bylo, tylko zawód ze wyglądają na moich paluszku wprost ohydnie :(

...and now! Ladies (&gentelman).. there they are.. :mrgreen:
Będzie grawer z naszymi ksywkami i datą slubu oraz satynowanie - zdecydowalismy ze co ma byc to będzie - dopiero wtedy bedziemy sie martwic!

narzeczona 
Lubię tu być

Data ślubu: 24.09.2011
Osoba prywatna
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 15:16   

Srebrna dziękuje bardzo za informację bo byłam przekonana że obrączek wykonanych z dwóch kolorów złota nie da się zmniejszyć/zwiększyć i już sądziłam że będziemy brać te jednokolorowe mimo że te pierwsze o wiele bardziej nam się podobają.

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 21:50   

wydaje mi sie ze warto kupic to co nam sie najbardziej pododba :) ja nie mogłabym nosic obrączki z białego złota, bo zawsze chciałam miec 'zwykłą' :) wiec Liziii, myślę ze dokonaliście najlepszego wyboru z możliwych :)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 22:20   

My już się zaczęliśmy rozglądać za obrączkami:) I praktycznie mamy już wybrany wzór :)
Zwykłe klasyczne z żółtego złota :) Teraz tylko kwestia zamówienia :)
Ale faktycznie ciarki przechodzą jak zakładasz to cudo na palec :) I jeszcze jak spojrzysz a ta obrączka tak się cudnie mieni na palcu... :)

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 23:29   

malaczarna, chodza sluchy o podwyzkach cen zlota... To glowny powod dla ktorego my zamowilismy juz teraz. Bo tak naprawde moga sobie lezec i czekac do maja..
A, z ciekawosci - klasyczne, czyli polokragle? Czy proste?

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 08:20   

Ooo dzięki Liziii za wiadomość o tych podwyżkach cen złota!!!
W takim razie My też już na dniach zamówimy obrączki :)
Wybraliśmy klasyczne płaskie fazowane obrączki wykonane z żółtego złota
Ooo takie <podaję adres,gdzie jest ich zdjęcie>
http://www.wec.com.pl/rep...471c0ac7edf.jpg

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 11:24   

Mierzyłam i takie :mrgreen: Ale nie bylabym soba gdybym nie wzieła z satynką :roll:
Jeszcze moge szepnac slowko, ze ceny zlota wahaja sie dosc mocno u jubilerow... od 100zł/gram do 175zł/gram (przynajmniej o takiej cenie slyszalam, byc moze sa i wyzsze). wiec bedziesz musiala pospacerowac i poszukac..
Jubiler, jak ja to nazywam bordowy Czyli Dohojda ul. Zeromskiego 67, ma zloto po 130zł/gram. W bramie obok (jubiler zolty) 100zł gram. Jak masz wlasne zloto do przetopienia to u Dohojdy 65zł gram + 2zł gram cecha probiercza, zółty 60zł gram +2zł cecha probiercza od gramu złota.
Robocizna, przynajmniej za nasze, u p. Dohojdy 450zl, u żółtego 350zł...
Pochodzisz, popytasz to bedziesz wiedziala gdzie robic :) Bo ten model zrobi ci chyba kazdy salon, a podejrzewam ze w tych w ktorych nie robią innych wzorow niz swoich, tez je znajdziesz :)

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 19:15   

Słyszałam,że tam u Dohojdy to jest ładne i pewne złoto<chodzi mi że się nie wyciera>noo ale ceny też są ładne :)
Ale wolę zapłacić więcej i mieć pewność,że nic mi się nie stanie ze złotem.
Chwalony jest ten złotnik u Dohojdy i również ten żółty złotnik tam obok w bramie.No i też ma dobre opinie złotnik na Placu za Kościołem Garnizonowym.

Liziii a Wy gdzie w końcu zamówiliście swoje obrączki???U jakiego złotnika?

renatkanuta 
Domownik

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 19:18   

ten za kościołem Garnizonowym (PL. Konstytucji 1) jest wg mnie bardzo pewny. złoto moja rodzinka kupowała tam od lat (mama kolczyki, 3 pierścionki, i wiele innych) jak i moj zareczynowy stamtąd jest i obrączki :) ) polecam :D

Liziii 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 21:19   

My zamówilismy u tego "zóltego" - w bramie. Raz, ze skusiła nas cena, dwa, ze wydaje mi sie ze facet robi w biznesie od lat.. Trzy ze mi fachowo doradził (chociac Dohojda tez). A cztery - wziął za robocizne o 100zł mniej niz pani "bordo".. Wiem ze Dohojda placi za wynajem lokalu na Żeromie... wiec wzrastaja jej koszty. No ale my tez staramy sie obnizyc nasze.. :roll:
Mam takie "odczucie" ze warto u p. Dohojdy zamowic.. ale jakos tez zaufalam temu panu "zóltemu" :) Jak odbiore nasze cacuszka to wam powiem czy warto było :)
A - i jeszcze - u niego zmierzylam identyczny wzor jak moj, tyle ze nie satynowany. A u p. Dohojdy w gre wchodzil troszeczke inny wzorek.. tez ladny, ale nasz ladniejszy :mrgreen:
__
edit:
Za kosciolem garnizonowym bylam z Malenstfem, ale tam mozna wybierac tylko sposrod wzorow jakie oni maja w swoim katalogu/wystawie. Pewnie Twoj by sie tam znalazl, bo to klasyka :) Cen nie znam.
A, i trzebaby zapytac Malenstfo, gdzie podali jej cene 175zł od grama zlota.. bo mi wypadlo z glowy... :roll:

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu