Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Spotkania przedmałżeńskie z księdzem
Autor Wiadomość
kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 18:16   Spotkania przedmałżeńskie z księdzem

Wczoraj byliśmy pierwszy raz na takim spotkaniu przedmałżeżskim (nie były to konkretne nauki).Zorganizował je ksiądz proboszcz dla wszystkich par chcących przyjąć sakrament małżeństwa w bierzącym roku. I szczerze mówiąc było baardzo sympatycznie. widać było że ksiądz jest bardziej zestresowany niż my ale później się rozluźnił i nawet żartował:) bardzo ciekawie i życiowo mówił o tym, żeby w tych wszystkich przygotowaniach(podkreślał ze bardzo ważnych, tak formalności ślubne, jak i organizacja przyjęcia) korzystać z tego daru i szczęścia jakim jest narzeczeństwo. Ogólnie naprawdę bardzo mi się podobało!! za tydzień jest spotkanie organizacyjne: kiedy są czyje wesela, co tzreba w jakim czasie załatwić, jak wygląda msza itd...

malaczarna5 
Znam tu każdy kąt

Wysłany: Wto Lut 23, 2010 08:25   

Kasiek a w której parafii byliście na tym spotkaniu? Pytam się,bo ja również jestem zainteresowana uczęszczać właśnie w niedzielę na takie nauki :)

kasiek 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 14:54   

tylko ze to nie były te konkretne nauki przedmałżenskie te 3 spotkania....To było zorganizowane z woli proboszcza i to tak naprawdę nijak się ma do tych nauk (tak mi się wydaje:)...)a parafia w Orońsku więc nie wiem czy cię to jakoś satysfakcjonuje:)

_karolcia_ 
Lubię tu być

Data ślubu: 2 październik 2010
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 20:15   

dziewczyny a te 3 naumi przedmałżeńskie to ww swojej parafi się odbywa? i to są grupowe spotkania?

anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 22:14   

3 spotkania są odnośnie NPR, interpretacji cykli i antykoncepcji, w poradni z doradcą życia rodzinnego, indywidualne dla każdej pary narzeczonych. Wiesz nie wiem jak jest w Radomiu, ale to nie ma znaczenia w jakiej parafii odbywasz nauki. A że każda parafia ma swoją poradnię to ułatwia to sprawę;)

10 spotkań to typowe katechezy przedmałżeńskie, grupowe, według ustalonych tematów w Kuriii.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu