|
|
| Autor |
Wiadomość |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 18:51 Nasze Pupile :)
|
|
|
|
Macie jakieś zwierzaczki ? pochwalcie się! ja sobie nie wyobrażam domu bez pupila. k'woli wyjasnienia dla mnie pupil to pies albo kot ;p papużki, myszki, chomiki,m rybki itd to nie dla mnie. ja musze miec zwierzątko, do którego moge sie przytulic ) |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 09.10.2010
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 18:57
|
|
|
|
hih włąśnie o tym samym pomyślałam, żeby założyć taki wątek |
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 24 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1832 Skąd: Radom
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 19:00
|
|
|
|
kupilismy Beagle'a - nam zależało na malym psiaku, jak to ktoś powiedzial: 'na krótki spacer i na wyprawe na marsa' . mamy dom, podwórko, ale juz oboje mielismy duze psy, i wolelismy cos mniejszego Dogi sa prześliczne, moja koleżanka ma - kochana psinka MIlka jest w domu, ale z racji swoich niewielkich jeszcze gabarytow, jak wychodzimy albo remontujemy to chowamy ją do kojca (po wielkim psie, wiec wiele miejsca) no i tam spi czasem, bo bywa, że rozrabia strrrrasznie ;D aczkolwiek wiekszosc czasu spędza z nami |
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 19:03
|
|
|
|
jak już pisałam mi marzy się dog niemiecki i mam zamiar zaraz po ślubie takiego sobie sprezentować, znaczy się nam... obecnie mam sunię kundelka Kaję (jak znajdę jej zdjęcia to wkleję. Poprzednio też miałam sunię i też kundelka Sonię, ale to były raczej mamy pupilki i nasze przy okazji bo to ona je rozpieszczała do granic wytrzymałości i nie dawała ich wychować jak na psa przystało a kotów raczej nie lubię.
załączam fotki mojego marzenia od dzieciństwa |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 19:06
|
|
|
|
młody psiak to jasne że będzie rozrabiał. poczekaj aż osiągnie wiek "dojrzewania" to ci dopiero pokaże swój charakter. jednak najważniejsze jest wychowanie psa i konsekwencja czego mojej mamie zabrakło w wychowaniu naszej kundelki, ale mama uważa, że to jest jej największa pieszczocha:) ja jestem straszna psica |
|
 |
Liziii
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pią Lip 23, 2010 00:19
|
|
|
|
My mamy dwie kociczki 4 miesieczne Lale i Szpilke.
Łobuzują, swietnie mrucza, miaucza i wydaja rzne inne dzwieki. Witaja nas zawsze pod drzwiami, jak wrcamy do domu; łapią kazda muche ktora wedrze sie jakims cudem do mieszkania, penetrują kazdy zakamarek... słodziaki i tyle
U mojej mamy mieszka owczarek szkocki Colie - niby ja juz nie mieszkalam tam gdy go kupili, ale od zawsze to był jakby i moj piesek, dzwonie do niego i odwiedzam Takze traktuje mnie jak pelnoprawnego członka najblizszej rodziny, jak i M z resztą
No i dla mnie chomiki to tez pupile bo od zawsze jakiegos mialam.. ale kilka dni przed slubem nasz chomiś fiknął I teraz, z racji kotkow, nie bedziemy zadnego miec |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:37
|
|
|
|
Renatka, jak tam Milka, a Wy wraz z nią, przeżywacie jej okres dojrzewania? |
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 20:52
|
|
|
|
A naszym pupilem jest prześliczny dwulatek rasy Syberian Husky;) Lupus;) Bardzo inteligentny pies (za bardzo), chętny do współpracy, silny i wytrzymały. Nie ma w nim agresji więc nie jest psem obronnym. Trenujemy, ścigamy się - nie ma czasu na nudę.
Husky z natury jest psem jednego pana - potrzebny jest mu stanowczy, i równie jak sam pies uparty przewodnik. Ostrożnie dawkuje emocje, czasem próbuje prowadzić i dominować - jednak nie wolno mu na to pozwalać.
Lupus jest jedyny w swoim rodzaju - nasz jest i pozostanie mimo iż jak żaden inny pies potrafi nas wkurzyć i jednocześnie pocieszyć i rozśmieszyć;)
Pies tak jak wspomniałam strasznie inteligentny - czasem mam wrażenie że jak a mnie patrzy to wie o czym myslę;) Wyczuwa emocje, potrafi "mówić", nie szczeka - tak więc jesli ktoś potrzebuje psa strózująco - obronnego to sie zawiedzie. Owszem wygląd Syberiana odstrasza;) Ale to tylko pozory;)
Dlaczego mamy takiego psa???
Bo dzięki niemu uczymy sie każdego dnia cierpliwości i wzajemnej współpracy. Bo przez dyscyplinę związana z treningami mamy ułożony plan dnia, żyjemy zdrowo, chudniemy;););)
Bo przyzwyczajeni że pies zawsze przychodzi, łasi się, śpi z nami - przekonaliśmy sie że okazywane uczucie ze strony psa, który nie zawsze przychodzi, nie tuli sie zawsze i ani razu z nami nie spał jest szczere i pełne przywiązania;) |
| Ostatnio zmieniony przez anecior Pon Sie 23, 2010 21:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 20:56
|
|
|
|
piękny a jak pięknie o nim piszesz... |
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 21:14
|
|
|
|
Kasiek - przez te da lata, dzięki temy psu wiele się nauczyłam, pewnie dlatego;)
Ale przyznam Ci sie że też mielismy planach doga;););) |
|
 |
kasiek
Znam tu każdy kąt

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 21:37
|
|
|
|
hihi moje marzenie :)tylko muszę znaleźć jakąś hodowlę (może coś podpowiesz). Podejrzewam, że pies was nauczył tyle samo co wy jego... Ja się swojego wymarzonego pieszczocha doczekać nie mogę |
|
 |
anecior
Lubię tu być

|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 11:38
|
|
|
|
Nasz jest bez rodowodu, tak więc jak patrzyliśmy na dogi również nie rasowe. Ja osobiście upatrzyłam sobie cane corso italiano, jednak po incydencie z Lupim, gdzie o włos nie stracil wzroku przez tego psa i jego głupiego pana, wybilam sobie to z głowy.
Pies potrafi nauczyć wiele - oczywiście mówię o psie rasowym, nie kundelku. Bo u mnie w rodzinnym domu jest suczka - Sonia, kundelek, która gryzie, szczeka i caly czas się łasi. Zero współpracy.
Kasiek - musicie bardzo przemyśleć decyzję o wzięciu psa o takich gabarytach...
Wiem bo i nam świat przewrócił się do góry nogami od kiedy mamy Lupusa, i pal licho z rasą jaką jest Syberian Husky i zła opinia o nim, ale pies jakby równiez zna swoja wartość, wie na co go stać, instynkt nigdy nie wygasa, prędzej rozpala się z wiekiem.
Piszę żebyście się zastanowili, bo my wychowujemy go sami. 100km od rodziców, w bloku, ale ma wybieg, bo obok jest poligon, gdy my jesteśmy w pracy lub na uczelni on zostaje sam przez co w noym mieszkaniu juz 2 razy malowalismy ścianę. Nie pamiętam kiedy byliśmy gdzies na wakacjach sami. Ile to zlych rzeczy sie słyszy od ludzi, którzy nie lubia psów....
Nie zostaną z nim rodzice, jest jakby naszym wiecznie małym dzieckiem;)
Dlatego też piszę Ci to, bo wiem co znaczy mieć dużego psa z licznymi negatywnymi skłonnościami.
Jednak jesli czujecie się na siłach to popieram, oczywiście poczytajcie co nie co o dogach, porozmawiajcie z kynologami, z weterynarzami i hodowcą z prawdziwego zdarzenia. Ale trzeba podkreślić, że nawet najsilniejsze instynkty można delikatnie stłumić, jeśli pies ma silnego i stanowczego właściciela, który jest jednoczesnie jego największym przyjacielem;) |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
 |
| Ostatnie tematy
 |
|